Internationaal

Wereldwijd vertegenwoordigd

Sirius Legal stopt veel tijd in sterke internationale contacten.  Wij willen ons cliënteel immers niet enkel in België, maar over de ganse wereld kunnen bijstaan.

Sirius Legal is daarom lid van enkele van de sterkste en meest dynamische internationale netwerken van onafhankelijke advocatenkantoren Consulegis, EuroColletNet, Eurolegal, Smart Cities Law Firms en Global Law Experts.

Op deze manier kunnen we onze cliënten een wereldwijde vertegenwoordiging garanderen.

Als ervaren ondernemers weten we immers hoe snel de wereld vandaag verandert en hoe klein hij is geworden. Grenzen verdwijnen en zakenpartners aan de andere kant van de wereld zijn slechts een muisklik van u verwijderd.

Voor innovatieve en creatieve bedrijven biedt deze globale samenleving oneindige mogelijkheden die slechts een paar jaar geleden als science fiction klonken.

Helaas gaan die nieuwe mogelijkheden samen met tal van nieuwe potentiële problemen, risico’s, conflicten en is de kans groot dat u op een bepaald moment geconfronteerd wordt met problemen die zich geografisch gezien op duizenden kilometers afstand bevinden van uw uw thuisbasis.


Consulegis

Consulegis blue logo

 

Consulegis is een internationaal netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren.  Met leden in 150 steden verdeeld over meer dan 50 landen op alle continenten is Consulegis een van de grootste en best verspreide internationale advocatennetwerken.

Maar Consulegis is in tegenstelling tot heel wat advocatennetwerken veel meer dan een adressenboekje.  Het is een actief netwerk van kleine, onafhankelijke advocatenkantoren die zeer nauw samenwerken.  De leden worden erg nauwgezet geselecteerd en werken vervolgens actief samen in het kader van publicaties, werkgroepen, gezamenlijke opdrachten met een internationale radius.

Sirius Legal zal zo onder meer lid zijn van  de Specialist Group Intellectual Property, Entertainment and Information technology en van de Specialist Group Corporate and Tax en vanuit die Specialist Groups meewerken aan informatieuitwisseling over lokale wetgeving en rechtspraak in de verschillende landen en aan publicaties in onze specialisaties die ons en u toelaten om een beeld te krijgen van buitenlandse regelgeving die u aanbelangt.

Info-Sheet-Internet Consulegis

 


EuroCollectNet

Eurocollectnet

Sirius Legal is lid van EuroCollectNet, een internationaal netwerk van advocatenkantoren met specifieke ervaring en kennis in incasso, inning van onbetaalde facturen, beslag en uitvoeringsmaatregelen, faillissement en gerechtelijk akkoord.

Ons lidmaatschap van EuroCollectNet staat ons toe om Belgische cliënten snel, vlot en betaalbaar bij te staan met betalingsproblemen in het buitenland.

Weigert uw buitenlandse klant te betalen?  Vreest u dat uw klant failliet zal gaan of is het reeds zover?  Heeft u hulp nodig om beslag te leggen op goederen of gelden in het buitenland?  Wil u goederen die uw eigendom zijn op basis van bijvoorbeeld een egiendomsvoorbehoudsclausule, recupereren?  Of wordt u zelf aangesproken door een buitenlandse leverancier en betwist u diens vordering?

In al die gevallen helpt Sirius Legal u via ons EuroCollectNet netwerk graag aan de gepaste bijstand in het buitenland.

En omgekeerd leveren wij vanzelfsprekend dezelfde diensten ook in België voor buitenlandse bedrijven.

 


Eurolegal

Eurolegal

Sirius Legal is bovendien lid van Eurolegal,  een internationaal netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren.

Ons lidmaatschap van Eurolegal garadneert ons een aanvullende internartionale dekking in die landen waar Consulegis of EuroCollectNet niet actief zouden zijn.

 

 


Smart Cities Law Firms

Smart Cities Law Firm

Sirius Legal is daarnaast lid van Smart Cities Law Firms, een collectief van acht Europese advocatenkantoren met specialisaties in ICT, privacy, internet en communicatie, die zich specifiek richten op de uitdagingen verbonden aan de overgang van onze samenleving naar een digitale wereld, waarin onder meer overheden, steden en gemeenten trachten om door middel van innovatieve technologische projecten een echte “smart city” voor de toekomst te worde.


Global Law Experts

Recommended-Firm-Logo2016-GLE-ANNUAL-AWARDS-WINNERS

 

Bart Van den Brande en Sirius Legal zijn bovendien als enige NBelgische advocaat en kantoor aanbevolen als specialist in e-commerce en internetrecht en werden in die vakgebieden bovendien meermaals bekroond tijdens de jaarlijkse GLE awards.


Hulp nodig


Voor meer info contacteer

Of contacteer ons via onderstaand formulier:

Naam
Bedrijf
Adres
E-mail
Waarmee kunnen wij u helpen?
*