KBC-Clickshop kiest voor certificatie SafeShops

KBC lanceerde reeds eerder dit jaar een betaaloplossingen op maat van de cliënt met de nadruk op eenvoud en zekerheid: de KBC-Clickshop: een zelfbouwpakket waarmee ondernemers een eenvoudige webwinkel kunnen opzetten. KBC is daarmee de eerste financiële instelling die een geïntegreerde weboplossing aanbiedt aan ondernemers die willen inspelen op het wijzigende koopgedrag van hun klanten.

Daarbij zorgt SafeShops.be vanaf heden voor het juridisch begeleiden van deze webshops en het toekennen van het SafeShops.be kwaliteitslabel.

Nood aan eenvoud…

KBC-Clickshop is ontstaan op vraag van handelaars die de stap naar een digitale winkel te moeilijk vonden. KBC koos ervoor een technisch platform aan te bieden waarbij zowel het opzetten van de digitale winkel als het doen functioneren van het online betalingsverkeer, snel en eenvoudig geregeld worden. Daarbij worden de handelaars begeleid in hun opmaakproces en worden enkele stappen zoals de keuze voor de logistieke partner en/of “payment provider” vereenvoudigd.

Nu ook met SafeShops.be certificatie

Naast deze technische ondersteuning krijgt nu ook de nood aan juridische begeleiding een concrete invulling. Algemene voorwaarden, privacy policy, kortom, voldoen aan de Europese reglementering. Niet meteen voor de hand liggende kennis van een webshop.

Daarom koos KBC voor een partnership met SafeShops. Hierbij staat SafeShops in voor het begeleiden van de shop doorheen dit traject. Gezien de structuur van KBC-Clickshop reeds een heleboel verplichte vermeldingen en wettelijke voorwaarden bevat, is de certificatie voor de webshop een stuk eenvoudiger om te doorlopen.

De webshop behaalt makkelijker en goedkoper zijn kwaliteitslabel hierdoor en de consument is verzekerd van een correcte en betrouwbare webwinkel.
Handelaars die zich nog dit jaar registreren bij KBC-Clickshop kunnen hier kosteloos gebruik van maken

Sirius Legal

Zoals steeds zal Sirius Legal zal bij dit alles, als specialist in e-commerce en als vaste partner van SafeShops , de juridische check van de SafeShops leden die een certificatie willen ondergaan op zich nemen.   Wij kijken alvast uit naar de hopelijk snelle ontwikkeling van een veelbelovend project.

Meer weten over de juridische aspecten van e-commerce?  Contacteer ons vrijblijvend voor een eerste kennismaking.