Sirius Friday seminarie 28/02/14: “Nieuwe regels voor (online) ondernemers in 2014”

Ons volgende Sirius Friday seminarie:

“Nieuwe regels voor (online) ondernemers in 2014”

Op 28 februari 2014, van 12u00 tot 14u00 in onze kantoren in Zaventem

Wat mag u verwachten:

1. De wijzigingen aan de Wet Marktpraktijken in België

Op 30 december 2013 werd het nieuwe Boek VI van het Wetboek Economisch Recht in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.  Dit Boek VI vervangt de Wet Marktpraktijken en Consumentenbescherming en bevat heel wat nieuwe regels voor o.a. de verkoop op afstand die van belang zijn voor online ondernemers.  Bart Van den Brande geeft u een samenvatting van de nieuwe regels en de implicaties ervan op uw day-to-day business.

2. De stand van zaken in de ontwikkeling van de Europese Privacyrichtlijn

Ook op privacyvlak is al enige tijd een en ander aan het verschuiven.  De Europese Unie werkt al geruime tijd aan een nieuwe privacyverordening, die in de ganse EU voor een ééngemaakte regelgeving moet zorgen.  Over deze nieuwe regels en de implicaties ervan voor online ondernemers bestaat nogal wat onduidelijk.  Andries Hofkens zet alles nog eens voor u op een rijtje en geeft u alle details die u nodig heeft om weer helemaal mee te zijn.

3. De belangrijkste implicaties van het eenheidsstatuut voor werkgevers.

Ook in het arbeidsrecht verandert dit jaar heel wat.  Het nieuwe eenheidsstatuut vlakt de verschillen tussen arbeiders en bedienden grotendeels weg.  Over de precieze verandering bestaat nog heel wat onduidelijkheid en onze nieuwe specialist arbeidsrecht geeft u graag een samenvatting van alle relevantie wijzigingen voor uw bedrijf.

4. Update rond octrooien: het Europese eenheidsoctrooi

In de loop van 2014 komt er naar alle waarschijnlijkheid ook een doorbraak in het dossier van het Europese eenheidsoctrooi. Dit betekent dat het in de nabije toekomst makkelijker en goedkoper zal worden om een octrooi (of patent) te verkrijgen dat geldig is in 25 van de 28 E.U. lidstaten. Bart Van Besien legt uit wat de concrete gevolgen en mogelijkheden van een Europees octrooi kunnen zijn voor uw bedrijf.  Bart zet ook nog even de voornaamste regels rond octrooien voor u op een rijtje (bijvoorbeeld: kan je een octrooi verkrijgen op software, computerprogramma’s, enz.). 

Schrijf hier in:

[si-contact-form form=’1′]

Deelname kost 89 euro (opgelet, plaatsen zijn beperkt en vooraf inschrijven is noodzakelijk).  U ontvangt een factuur na inschrijving.

Time and place: Vrijdag 28 februari van 12u00 tot 14u00, in onze kantoren in Zaventem, Excelsorlaan 13.