Sirius Legal blaast zijn eerste kaars uit

Precies een jaar geleden ging Sirius Legal van start met de bedoeling om uit te groeien tot een jong, dynamisch en betaalbaar advocatenkantoor in de Vlaamse Rand dat een alternatief wil aanbieden voor de gevestigde, klassieke kantoren uit de hoofdstad.

Het voorbije jaar heeft Sirius Legal zich geconcentreerd op het uitbouwen van een erg sterke identiteit in een aantal specifieke markten en de balans oogt na één jaar erg positief.

Vooral het Media en Internetteam, onder leiding van Bart Van den Brande, slaagde erin om in het voorbije jaar binnen de reclame- e-commerce en internetwereld de roeping van Sirius Legal waar te maken. Sirius Legal slaagde er in deze sectoren in om een aantal écht vernieuwende diensten aan te bieden en zo een gewaardeerde aanvulling te bieden op de reeds bestaande advocatenkantoren.

Het Media en Internetteam oogstte in het bijzonder succes met zijn Campaign Checker (bereikbaar via www.campaignchecker.be), waar reclamebureaus, adverteerders, webbouwers en iedereen die reclame wil maken voor zijn diensten of producten online en voor een vast tarief van 150 euro per advies binnen de 24 uur zijn reclamecampagne kan laten doorlichten. Verschillende grote en minder grote reclamebureaus en adverteerders vonden het voorbije jaar de weg naar Campaign Checker en velen onder hen doen met grote regelmaat beroep op deze dienst.

Ook de Website Certifier (bereikbaar via www.websitecertifier.be) was erg succesvol. Website Certifier laat bedrijven en individuen toe om online en voor een vast tarief van 500 euro hun website (vaak e-commerce websites) volledig juridisch door te lichten en te checken in het licht van de privacywetgeving, de Wet Elektronische Handel, de Marktpraktijkenwetgeving, … Geen overbodige luxe als je weet dat 99% van de Belgische bedrijfswebsites niet voldoen aan alle wettelijke verplichtingen…

Eén en ander leverde het Media en Internetteam heel wat positieve aandacht op, die o.m. resulteerde in een aantal interviews in de pers, onder meer in De Standaard, Clicx, ZD Magazine, Trends en Knack en in een partnership met de organisatoren van de eerste nationale Dag van de Webshop op 21 juni laatstleden en een reeks presentaties voor de leden van de Belgische federatie van webprofessionals Feweb tijdens ‘Feweb on Tour’ in oktober 2011.

Sirius Legal kijkt inmiddels vooruit naar 2012, waarin het op de ingeslagen weg wil verder gaan. Het Media en Internetteam bereidt op dit ogenblik een handige pocket guide voor die een overzicht zal bieden van de regels waarmee online handelaars rekening moeten houden. Sirius Legal gaat ook verder op de ingeslagen weg van zijn ‘Sirius Friday’ seminaries, waar bij een lichte lunch en netwerkgelegenheid actuele juridische topics toegelicht worden door onze advocaten.

Ook het Commercial law team van Caroline De Scheemaecker heeft er een succesvol eerste jaar opzitten, waarin een bijzonder internationaal getint cliënteel bijgestaan wordt in een breed scala van handelsrechtelijke aangelegenheden. De hechte banden die Sirius Legal onderhoudt met heel wat buitenlandse advocatenkantoren via onder meer de European American Lawyers Group en Euravocat biedt hier een erg gewaardeerde meerwaarde voor het cliënteel.

Wil u meer weten over Sirius Legal, bezoek dan zeker onze website www.siriuslegal.be of vind onze advocaten op LinkedIn en Twitter, waar zij actief zijn als @BartVdBrande, @StefanieVyncke en @EmilieWillems.