Sirius Legal en Safeshops.be slaan de handen in elkaar

Sirius Legal bereikte tot haar eigen trots en tevredenheid gisteravond een samenwerkingsovereenkomst met Safeshops.be voor de volgende twee jaar.

Safeshops.be is een nieuwe sectorvereniging voor de online handel in België en Luxemburg. Zij wil een platform vormen voor alle e-commerce ondernemingen van groot tot klein, hun belangen behartigen, informatie uitwisselen en een aanspreekpunt vormen voor overheden en andere belangenverenigingen.

Maar boven alles wil Safeshops.be ook een belangrijke steen bijdragen aan het verbeteren van het consumentenvertrouwen in online aankopen in België en Luxemburg door middel van het creëren van een hoogwaardig en betrouwbaar kwaliteitscertificaat. De bedoeling is om de consument die dit certificaat op een webshop geafficheerd ziet, te verzekeren dat de webshop in kwestie betrouwbaar is en dat hij in alle veiligheid en vertrouwen zijn aankoop kan doen. Met dit doel zal samengewerkt worden met andere sectorverenigingen en met consumentenverenigingen.

Safeshops.be mikt hierbij op alle ernstige online handelaars, zowel in de verkoop van goederen als in het aanbieden van diensten. Denk bijvoorbeeld aan online reisbureaus, webshops die elektronica aanbieden, allerlei dienstverlenende websites, enz. De bedoeling is dat op termijn enkele duizenden webshops en kwaliteitstest zullen ondergaan en daarna een certificaat toegekend zullen krijgen.

Safeshop.be zal vanaf begin 2012 actief gelanceerd worden en u zal er vanaf dan ongetwijfeld meer over horen in de pers. Wie in afwachting meer wil weten over het initiatief en over de bedrijven die nu al lid zijn, kan altijd terecht op www.safeshops.be.

Sirius Legal kan met plezier aankondigen dat een onderdeel van deze kwaliteitstest een volledige juridische audit van de websites in kwestie zal zijn en dat Sirius Legal gekozen is als partner om minstens de volgende twee jaar voor Safeshops.be dit auditproces op zich te nemen voor de ongetwijfeld ontelbare online handelaars die het certificaat zullen kunnen bekomen.

Sirius Legal bevestigt hiermee haar unieke positie als een van de weinige echte specialisten in e-commerce. Ons hechte team van advocaten beschikt immers over een grondige knowhow in alle rechtstakken die de online handelaar aanbelangen, zoals consumentenwetgeving, privacywetgeving, media-en reclamerecht, software- en internetrecht, online betalingsregelingen, maar bijvoorbeeld ook klassiek handelsrecht en distributierecht, transportrecht, fiscaal en financieel recht, arbeidsrecht. Bovendien beschikt Sirius Legal over een uitzonderlijk contactennetwerk in het buitenland en werkt het op dit ogenblik aan de opstart van een nieuw internationaal netwerk van gespecialiseerde advocaten in e-commerce, internetrecht en nieuwe technologieën.

Onze advocaten kijken alvast erg enthousiast uit naar de lancering van het Safeshops.be project en zetten met veel overtuiging hun schouders onder het succesverhaal van Safeshops.be!