Sirius Legal treedt toe tot de European AI Alliance en tot de Nederlandse Vereniging voor AI en Robotrecht

De voorbije jaren verandert de technologie in onze samenleving razendsnel.  Begrippen als Big Data, Internet of Things, Artificiële Intelligentie, Machine Learning, Blockchain, Bitcoins en allerlei “smart” toepassingen, inclusief Smart City Projecten beheersen de debatten op technologie events en conferenties.

Deze technologische evolutie, volgens sommigen zelfs revolutie, brengt heel wat juridische uitdagingen met zich mee en Sirius Legal legt zich, als technology driven advocatenkantoor, volledig toe op het begeleiden van bedrijven en ondernemers in alle juridische aspecten van hun innovatieve projecten en toepassingen.

Sirius Legal in AI

Sirius Legal beschikt over een multidisciplinaire groep van professionals met jarenlange ervaring en ruime expertise inzake juridisch advies in de brede internet- en technologiewereld.  Wij staan cliënten bij die actief zijn in software development, app development, web building, IT consultancy en online marketing. Ons team wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze en gerespecteerde in de markt en wij zijn vaste partner van vakorganisaties zoals de Federatie van Webbouwers (Feweb), e-commerce sectorfederatie SafeShops.be en De Belgische Associatie voor Marketing BAM.

Onze sectorkennis, gecombineerd met onze zeer specifieke juridische knowhow in Artificial Intelligence en Machine Learning stelt ons in staat je bij te staan met gepast voorafgaand advies in contractonderhandelingen en deals en bij het voeren van rechtszaken.

We investeren écht in de materie

We investeren bij Sirius Legal veel van onze tijd in AI en andere nieuwe vakgebieden zoals Smart City projecten, IoT of blockchain- en cryptocurrencytoepassingen.  Zo volgde Bart Van den Brande de voorbije maanden nog een intensieve opleiding in “Law, cognitive technologies and artificial intelligence” aan de Brussels School of Competition.

Onze investering rendeert ook.  Zo werd Bart Van den Brande zopas voor Sirius Legal aanvaard als lid van de European AI Alliance.  De European AI Alliance is een denktank en overlegplatform voor specialisten uit de ganse EU, waar deze in discussie kunnen gaan met de Europese Commissie over de toekomst van artificiële intelligentie in Europa.  Onder de leden vinden we alle vooraanstaande universiteiten, burgerbewegingen, vakverenigingen en enkele gespecialiseerde advocatenkantoren uit gans Europa.

European AI Alliance

Gelijktijdig werd Sirius Legal ook als vooralsnog enige Belgische advocatenkantoor lid van de Nederlandse Vereniging voor Artificiële Intelligentie en Robotrecht, waar we opnieuw in het gezelschap zijn van vertegenwoordigers van Nederlandse en Vlaamse universiteiten en van een aantal echt gespecialiseerde Nederlandse advocatenkantoren.

Deze toetreding komt slechts enkele weken nadat Bart Van den Brande en Dirk Bogaerts aangesteld werden als arbiters in de eerste specifiek op blockchain geschillen gerichte arbitragekamer in Europa, de Polish Blockchain and New Technology Chamber of Commerce, met zetel in Warschau.

Als we ons bij Sirius Legal in een materie verdiepen, menen we het met andere woorden ook écht…

Vragen over de juridische kant van Artificiële Intelligentie en Machine Learning?

We staan graag voor je klaar.  Neem gerust vrijblijvend contact op met Bart Van den Brande of één van de andere leden van ons team op bart@siriuslegal.be of op +32 486 901 931.