Sirius Legal versterkt zich opnieuw in 2016 met Marinus Vromans en Joep Van der Fraenen

Sirius Legal 3 keer.jpgSirius Legal blies afgelopen jaar vijf kaarsjes uit.  Sinds 2010 proberen we met onze associatie te bewijzen dat juridische dienstverlening ook anders kan.  Snellere service, échte specialisatie in een aantal gericht gekozen sectoren, een persoonlijke benadering waarbij de cliënt centraal staat en dat alles aan competitieve uurtarieven zijn sinds oktober 2010 de troeven die van Sirius Legal een vaste speler gemaakt hebben in een hele reeks creatieve sectoren.  

Reclamebureaus en adverteerders.  web- en appbouwers, software developers, kunstenaars en ontwerpers, online dienstverleners en online handelaars, bedrijven uit de kansspelwereld, consultants en start-ups en bedrijven uit innovatieve sectoren vinden inmiddels vlot hun weg naar Sirius Legal voor gespecialiseerd advies in IT/IP, mediarecht, reclamerecht, maar evengoed in fiscaal en vennootschapsrecht, algemeen (internationaal) handelsrecht en incasso.

Vandaag breiden we ons team uit met twee nieuwe en ervaren advocaten.  Met deze nieuwe collega’s wil Sirius Legal verder gaan op de ingeslagen weg: een full service dienstverlening aan onze cliënten uit creatieve en vernieuwende sectoren in binnen- en buitenland.

Met Marinus Vromans krijgen we versterking van een bijzonder ervaren advocaat in internationaal handelsrecht.  Samen met Marinus zal Sirius Legal de ook nu al erg belangrijke  internationale dimensie van het kantoor nog aanzienlijk versterken.  De aanwezigheid van Marinus garandeert  u als ondernemer, samen met ons reeds bestaande netwerk via Consulegis, nog meer dan voorheen de beste bijstand bij grensoverschrijdende commerciële dossiers.

Met Joep Van der Fraenen verstevigt Sirius Legal anderzijds zijn lokale verankering in Mechelen en kunnen we u nog meer dan voorheen bijstaan in dossiers van insolventierecht, beslagrecht, incasso, immobiliën en algemeen handelsrecht.

Een kleine introductie…

Marinus Vromans adviseert zowel binnenlandse als buitenlandse ondernemingen over hun commerciële activiteiten in België. Dat kan gaan van het opstellen van algemene voorwaarden en commerciële samenwerkingsovereenkomsten (zoals bijv. distributie –, franchise –, of licentieovereenkomsten) tot het verlenen van advies over het opzetten van een eigen bijkantoor of vennootschap in België of het sluiten van arbeidsovereenkomsten. Ook vertegenwoordigt hij zijn cliënten in procedures zowel voor de Belgische rechtbanken als in nationale en internationale arbitrageprocedures.

Marinus studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht , Belgisch ondernemingsrecht aan de Universiteit van Antwerpen en Europees recht aan het Europa College te Brugge.

Aangezien Marinus gedurende lange tijd ook advocaat in Amsterdam was, is hij ook vertrouwd met het Nederlandse recht en heeft hij een bijzondere kennis op het gebied van grensoverschrijdende activiteiten, met name die tussen Nederland en België.

Hij is lid van:

 • International Distribution Institute (IDI);
 • Vereniging Distributie Franchise en Agentuur (DFA);
 • Dutch Business Lawyers Abroad;

Hij publiceert regelmatig over distributie in België.

Marinus is arbiter in het Belgische Arbitrage Hof voor de Sport (BAS/CBAS).

Marinus werkt in het Nederlands, het Engels, het Frans, het Duits en het Spaans

Joep Van der Fraenen

Joep 2015Joep Van der Fraenen studeerde af aan de KU Leuven waarna hij in 2001 zijn stage aanvatte in een Leuvens advocatenkantoor. In 2005 maakte hij de overstap naar GD&A-advocaten in Mechelen tot hij begin 2016 Sirius Legal vervoegde.

Zijn jarenlange ervaring strekt zich uit tot het behandelen van geschillen in de meest diverse aspecten van het burgerlijk recht en het handelsrecht.  Als man van de praktijk is Joep vertrouwd met de procedurele elementen van het Belgisch rechtssysteem en is hij haast dagelijks op de rechtbank te vinden ter behandeling van een dossier.

Hij hanteert een pragmatische, doelgerichte no-nonsense stijl, is betrokken en gaat steeds alle mogelijkheden na om elk dossier optimaal te behartigen.
Joep werkt in het Nederlands, Engels en Frans.

Wilt u ons nieuwe team ontmoeten?

Kom gerust langs op een van de vele events, seminaries en opleidingen waar onze advocaten als partner of spreker aan deelnemen de volgende weken:

 •  Bart Van den Brande geeft een presentatie over e-commerce en privacyrecht op www.ecommercesummit.be
 • 16-17/03/2016Sirius Legal is aanwezig op www.shoppinginnovationexpo.be/nl waar Bart Van den Brande een presentatie geeft over de  recente juridische wijzigingen op vlak van e-commerce
 • 22/03/2016Bart Van den Brande geeft een legal workshop bij onze partner BDMA

Geïnteresseerd om bij ons te werken?

Sirius Legal bouwt overigens constant verder aan de uitbouw van een jong, dynamisch en flexibel advocatenkantoor dat ondernemers van vandaag wil bijstaan bij de uitdagingen die eigen zijn aan de huidige -digitale- samenleving.

Om uit te groeien naar een echt full service zakenkantoor zijn wij constant op zoek naar getalenteerde jonge advocaten met een brandende ambitie en bij voorkeur een (beginnend) eigen cliënteel die graag op korte termijn een volwaardig cliënteel willen uitbouwen in hun voorkeursmateries en van daaruit verder willen meewerken aan de uitbouw van een stabiele associatie die een vaste waarde kan worden in het Brusselse advocatenlandschap.  Samenwerking in alle formules is mogelijk.  We hebben plaats voor (junior of senior) vennoten, of counsel medewerkingen, eenvoudige kostenassociaties, volledige associaties, …

Wie zoeken we?

 • Jonge advocaten die een eigen cliënteel willen uitbouwen en een middelgrote associatie mee willen opbouwen
 • Nederlandstalig of Franstalig, met vanzelfsprekend een goede talenkennis
 • 8 à 15 jaar ervaring
 • Minstens een begin van eigen cliënteel of de kans om dat snel uit te bouwen en op eigen benen te staan
 • Een duidelijke specialisatie in bijvoorbeeld: IP/IT, vennootschapsrecht, financieel recht, economisch strafrecht, distributie en franchising, arbeidsrecht, vastgoed/huur/koop, ondernemingen in moeilijkheden, administratief recht, …
 • Een breed blikveld en een open geest, open voor andere culturen en gericht op internationale contacten
 • Een duidelijke visie van ons beroep en van jouw toekomst.

Zin om ons te ontmoeten?


For more information contact