Sirius Legal wordt begeleider van starters op Kopiloot.be

Sirius Legal en Bart Van den Brande werken sinds enige tijd als begeleider van start-ups en creatieve ondernemers via het start-up platform van de Vlaamse overheid Kopiloot.be.  Onze samenwerking met Kopiloot.be kadert perfect binnen ons engagement naar jonge, creatieve ondernemers.  Als innovatief en technologiegedreven advocatenkantoor vormen zij immers het hart en de toekomst van ons cliënteel. 

Kopiloot - starters

Sirius Legal en start-ups

Sirius Legal heeft de voorbije jaren heel wat ervaring opgebouwd in het begeleiden van start-ups in diverse sectoren en binnen haar expertisedomeinen.

Zo begeleiden wij dagelijks ondernemers die met nieuwe technologieën aan de slag willen gaan zoals Internet of Things, Artificial Intelligence, blockchain, …  Daarnaast staan wij heel wat cliënten uit de software en app development sector, de gaming industrie, de mediawereld, vloggers en bloggers, filmmakers, reclamebureaus,…  Als vaste partner van Safeshops.be begeleiden wij eveneens startende ondernemers in de wereld van e-commerce. Wij staan ook geregeld cliënten bij in de reissector, sector van kansspelen, IT-sector, creatieve sectoren, …

Speciaal voor startende ondernemingen ontwikkelde ons start-up team onder leiding van Freekje De Vidts de Legal Kickstarter. Dit is een juridisch adviespakket voor starters aan een vast tarief en zonder financiële verrassingen aan het einde van de rit. Bovendien kunnen wij een eerste kennismakingsgesprek inplannen binnen één week na je aanvraag zodat je zo snel mogelijk vooruit kan.

En sinds enige tijd vind je ons dus ook op Kopiloot.be.

Wat is Kopiloot?

Kopiloot is een initiatief van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen VLAIO en Flanders DC, in samenwerking met partners als Cultuurloket, Startups.be, Unizo en VOKA, partijen waar Sirius Legal in het verleden vaak al mee samenwerkte op y-uiteenlopende vlakken.

Kopiloot is een platform voor zowel gevestigde creatieve waarden als voor innovatieve starters. Daarnaast richt het zich tot begeleiders zoals Sirius Legal, die de creatieve en culturele sectoren op hun duimpje kennen en hun ervaring willen doorgeven.

Wat kan een begeleider betekenen?

De ene begeleider trekt korte sprints met zijn pupil, terwijl de andere het perfect ziet zitten om een volledig parcours met hem mee te lopen zodat hij al doende kan leren. Weer andere begeleiders combineren naar hartenlust sprint- en marathontactieken. Zo kan er samen tot een oplossing gekomen worden, of het nu een antwoord op een concrete vraag is of een compleet begeleidingstraject.

Op welke soorten begeleiders kan Kopiloot rekenen?

Kopiloot kan terugvallen op de kennis en expertise van allerlei soorten begeleiders. Dat kunnen intermediairs zijn die gratis raad geven, zoals het Cultuurloket of Flanders DC, maar evengoed experts zoals Sirius Legal, die advies kunnen verstrekken in intellectuele eigendom, databescherming, IT en softwareontwikkeling, vennootschapsrecht, fiscaliteit, … Telkens gaat het om mensen die ruime ervaring in de culturele en creatieve sectoren hebben en om die redenen door VLAIO en Flanders DC met zorg geselecteerd werden.

Ben je zelf een starter of een creatieve ondernemer en heb je nog juridische vragen?

Ons team staat je graag bij met raad en daad.  Neem gerust vrijblijvend contact op voor een eerste kennismaking met Freekje of Bart op freekje@siriuslegal.be of bart@siriuslegal.be of op 02 721 13 00.