Checklist voor startende webshops

Gratis

De Coronacrisis heeft de digitalisering van een aantal sectoren en ondernemingen noodgedwongen in een stroomversnelling gebracht. Niet elke winkelier had immers zomaar een webshop klaarstaan. We zien dan ook steeds meer winkels melden dat ze nu ook verkopen via hun Instagram of Facebook pagina of soms zelfs telefonisch. Sommige winkels zijn er intussen in geslaagd om een mini webshop op te zetten om zo toch verder te kunnen verkopen en hun omzetverlies enigszins te beperken.

Een andere juridische reflex

Stap je als ondernemer die digitale wereld binnen, besef dan dat online ondernemen en dus ‘verkoop op afstand’ streng gereguleerd is, zeker ten aanzien van consumenten. En het maakt echt niet uit of je nu verkoopt via Facebook, Instagram, Whatsapp, via een “klassieke webshop” of zelfs telefonisch: de regels zijn voor al deze kanalen gelijk.

Online ondernemen vergt ook een andere juridische reflex dan je klassieke verkoop. Denk maar aan het recht voor je klant om zijn of haar bestelling terug te sturen (zelfs zonder enige reden aan te geven), aan de verplichte vermeldingen op een webshop of de toch wel ingewikkelde privacy-regels waaraan je webshop moet voldoen.

Checklist met 10 praktische tips

Ondernemen is risico’s nemen en deze maximaal trachten te beheersen. We proberen voor jou die risico’s beheersbaar te maken en hebben in deze checklist de belangrijkste juridische aandachtspunten voor startende webshops op een rijtje gezet. Met dit document ben je alvast goed op weg naar compliant online ondernemen.

Vul even het formulier in en je krijgt onze checklist meteen in je mailbox. Heb je nog vragen bij de concrete uitwerking hiervan voor jouw webshop? Contacteer gerust onze specialist ter zake: Bart Van den Brande – bart@siriuslegal.be

Hulp nodig? Boek hier een gratis gesprek met Bart Van den Brande

  • Gratis
  • Concreet advies met instructies

Download de checklist

Hidden
Stay in touch !
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook relevant voor jou

Nieuwe BTW-regels voor e-commerce

Vanaf 1 juli 2021 moet jouw webshop voldoen aan de nieuwe BTW-regels voor e-commerce. Download hier gratis een overzicht van de belangrijkste wijzigingen!

BTW Checker

Sinds 1/7/2021 zijn de nieuwe BTW-regels voor e-commerce van toepassing op jouw webshop. Gebruik onze BTW Checker en jouw prijsbeleid staat meteen goed!

Contract Review

Heb je een second opinion nodig voor je contract met een nieuwe leverancier, een freelancer of projectontwikkelaar? Wij checken jouw contract binnen de 48u!

Interessant voor jou op onze blog

08.11.2021 Bart Van den Brande

Een opt-in voor algemene voorwaarden op mijn webshop, moet dat nu echt?

Is het echt nodig als webshop om een opt-in vakje te voorzien waar klanten expliciet bevestigen dat ze de algemene voorwaarden a...

Must read

09.11.2020 Sophie Vercraeye

De nieuwe BTW-regels voor E-commerce: laat van je horen!

Advies nodig? Contacteer ons gerust!