Twitter door Franse rechtbank veroordeeld tot vrijgave van identiteit van gebruikers na antisemitische tweets: interview met Bart Van den Brande voor “Nieuwe feiten” op Radio 1

Twitter moet informatie vrijgeven over de auteurs van racistische of antisemitische tweets. Dat heeft het hof van beroep van Parijs op 12 juni 2013 bevestigd.

Nadat in oktober een reeks tweets waren verstuurd met de niet mis te verstane hashtags #unbonjuif en #unjuifmort hadden vijf Franse mensenrechtenorganisaties Twitter in kortgeding voor de rechter gedaagd.

Eind januari besliste een Franse rechter dat Twitter de identificatiegegevens van de verspreiders van die racistische en antisemitische tweets aan die organisaties moest overmaken.

Het Amerikaanse bedrijf liet weten dat het die gegevens enkel onder voorwaarden wil vrijgeven, maar het Hof van Beroep heeft geoordeeld dat Twitter de data onvoorwaardelijk moet verstrekken

“Nieuwe feiten” op radio 1 vroeg zich af in welke mate een Franse rechter een Amerikaans bedrijf kan verplichten om de identiteit van haar gebruikers vrij te geven en stelde de vraag aan met Media IP/IT team van Sirius Legal.┬á Het volledige radio-interview kan je hier beluisteren.