Uitnodiging: Sirius Friday Seminarie 21/11 Welkom in Mechelen

Wie de voorbije vier jaar één of enkele van onze Sirius Friday Seminars meepikte weet wat we hiermee proberen te doen:  u op geregelde tijdstippen een snel, efficiënt en begrijpelijk overzicht geven van juridische info die voor uw bedrijf relevant is.  Vrijdagmiddag van 12 tot 2, met een broodje en een drankje in de hand op een informele wijze wat nuttige juridische informatie opsteken en intussen ook voldoende tijd krijgen voor wat networking: op basis van uw talrijke opkomst bij eerdere edities lijkt u het concept wel te waarderen. Tijd dus voor een volgende editie

Alleen wijken we deze keer enigszins af van het vaste concept.  Geen drie puur juridische thema’s tussen 12 en 2 dus.  Op vrijdag 21 november geven we voor één keer de vloer aan onze cliënten gedurende een ganse namiddag, van 14u00 tot 17u00.

Waarom?  Eenvoudig, we zijn ervan overtuigd dat de sprekers die u zal horen ook voor u erg interessant zullen zijn en we willen onze trouwe cliënten en partners graag bedanken voor  hun vertrouwen tijdens de voorbije vier jaar door enkele van hen zelf aan het woord te laten.

Na afloop nodigen we u graag uit in onze nieuwe kantoren voor een receptie, waarbij we u met veel plezier een tasting van Italiaanse kwaliteitswijnen door specialist en wijnkenner Michéle Moresi aanbieden.  We hebben zelf dankzij Michéle al heel wat bijgeleerd over Barolo’s en Barbaresco’s en over de subtiele verschillen tussen Barbera d’Asti of Barbera del Monferrato en kijken zelf in elk geval erg uit naar zijn selectie voor onze receptie.

Op het programma

14u00 Ontvangst met koffie en netwerkgelegenheid in Hotel Montreal, Duivenstraat 56, 2800 Mechelen

14u15 Welkomstwoordje door Bart Van den Brande, Sirius Legal

14u30 De uitdagingen voor online ondernemers in een snel wijzigende economische realiteit

Pieter Van Bastelaere is verantwoordelijk voor e-commerce bij de distributiefederatie Comeos.

Pieter komt ons vertellen welke rol e-commerce inneemt in onze huidige economie en welke de uitdagingen voor zowel online als offline ondernemers zijn de volgende jaren.  Pieter komt ons ook toelichten welke nieuwigheden het nieuwe regeerakkoord voorziet voor online ondernemers en welke overheidsinitiatieven nodig zijn om ervoor te zorgen dat Belgische online ondernemers in de toekomst de  strijd met hun buitenlandse concurrenten kunnen aangaan.

15u00 Vlucht vertraagd?  Weet dat u als passagier recht heeft op een schadevergoeding

Ralph Pais is zaakvoerder van de bvba Claim-it.

Ralph komt ons uitleggen wanneer we als vliegtuigpassagier aanspraak kunnen maken op een schadevergoeding vanwege de luchtvaartmaatschappij als onze vlucht vertraagd is of geannuleerd is.  Wie geregeld met het vliegtuig reist, voor zaken of privé, heeft meer dan waarschijnlijk ooit wel eens enkele uren onverwacht doorgebracht in een of andere luchthaven omdat zijn of haar vliegtuig niet tijdig kon vertrekken.  Een en ander kan aanzienlijke gevolgen hebben: gemiste meetings, gemiste deals, kostbare vakantietijd verloren, …  Na de presentatie van Ralph weet u wanneer u wel, maar ook wanneer u geen recht heeftop een vergoeding.

15u30 Hoe vergroot u de efficiëntie en de omzet van uw webshop?

Bart Verhoeven is Business Development Manager voor Internet Marketing Agency The AIM

We zagen Bart onlangs aan het werk in een gezamenlijk seminarie met Sirius Legal en zochten al even naar een kans om hem zijn kennis te laten delen met ons cliënteel.  Bart biedt op een zeer duidelijke en inzichtelijke wijze praktische tips en tricks aan waarmee u onmiddellijk meer bezoekers bereikt op uw website, waarmee u de gebruikservaring voor uw bezoekers kan verbeteren en zo de conversie (verkoop) kan verbeteren op uw website, waarmee u een duurzame relatie leert opbouwen met uw online klanten.  Zelfs volkomen leken in de materie zullen hieruit een en ander opsteken en ook wie wel thuis is in online marketing zal ongetwijfeld nog iets kunnen leren.

16u00 Het belang van IP in uw bedrijf: hoe beschermt u uw merknaam, uw knowhow of uw idee/concept?

Bart Van Besien is of counsel advocaat bij Sirius Legal.

Omdat bovenstaande vragen steeds terugkomen bij onze cliënten en omdat we meer procedures zien rond merkendisputen, oneerlijke concurrentie en aanhaking bij het succes van anderen en het “stelen” of “ontlenen” van ideeën zetten we vanmiddag toch nog eens een reeks tips op een rijtje: Hoe zorgt u ervoor dat uw concurrent niet onder dezelfde naam kan opereren als u? Wat kost een merkendepot eigenlijk en wat zijn de voorwaarden? Wat doet u als de domeinnaam die u eigenlijk zou moeten toebehoren weggekaapt is door een concurrent? Wat als u ergens een briljant concept of idee gaat voorstellen en de tegenpartij vervolgens doodleuk zelf dat idee gaat uitwerken zonder u verder te betrekken? Spijtig genoeg zijn dit alles geen hypothetische worst case scenario’s, maar wel problemen die we bijna wekelijks zien en horen. Bart Van Besien gidst u in 20 minuten door de must knows van het merkenrecht.

16u30 Afsluitend woord door VOKA: ondernemers in Mechelen

Binnen een half uurtje ontdekt u de nieuwe kantoren van Sirius Legal.  Onze verhuis naar Mechelen is geen toeval.  Mechelen is een ondernemende stad, waar een brede waaier aan bedrijven zijn thuis vindt.  Aangezien Bart Van den Brande en Dirk Bogaerts al langer in het Mechelse wonen, is Sirius Legal al langer lid van VOKA Mechelen.  We zijn dan ook blij om bij ons eerste event in Mechelen ook VOKA Mechelen als spreker te kunnen verwelkomen en zijn samen met u nieuwsgierig om te horen wat er vandaag leeft bij de Mechelse ondernemers.

17u00 Receptie en wijnproeverij in de nieuwe kantoren van Sirius Legal, Kauwendaal 28, op 2 min. wandelen van Hotel Montreal

Tijd voor Michélé Moresi en zijn enthousiaste en vakkundige uitleg bij een kleine selectie heerlijke  Italiaanse wijnen…

Concreet

Wat:

Sirius Friday Seminarie

Waar:

Hotel Montréal en Sirius Legal offices, Kauwendaal 28, 2800 Mechelen

Wanneer:

21 november 2014, van 14u00 tot 19u00

Inschrijving:

Via het onderstaande formulier.  Deelname is gratis.  Een verhuis, nieuwe website én vierde verjaardag vallen immers maar één keer op hetzelfde moment.

Uw naam en voornaam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw BTW nummer (verplicht)

Uw bedrijf en adres (verplicht)