Intellectual property

The value of your business is not only determined by the goods or services you sell. All too often, companies forget how much their name, brand or image is worth or how important their ideas and projects are to the future of their business.

Protecting your brand or logo, drawing up confidentiality agreements for your know-how or ideas, advice on copyright, non-competition clauses, software and database protection, discontinuation proceedings and counterfeiting seizures, etc. are all part of our lawyers’ daily work.

About intellectual property

Het is makkelijk te zeggen dat we sterk staan in intellectuele eigendom, maar soms spreken de feiten beter voor zich: wij zijn immers al twintig jaar een vaste partner van auteurs en kunstenaars, onder andere ook via ons decennialange werk voor Sabam.  We staan zo in het hart van het auteursrecht.  We verzorgen ook wekelijks dossiers voor onze cliënten in merkenrecht, tekeningen en modellen, softwarebescherming, databankrecht en knowhowbescherming, merkdepots. 

We geven advies in merkenrecht, doorspitten reclamecampagnes op het respecteren van intellectuele eigendomsrechten en beschermen je ideeën en concepten.  

Is een copycat met je product aan de haal en wil je namaak bestrijden? Wij behandelen permanent verschillende namaakdossiers en adviseren je graag in de juiste strategie en procedure.

Ben je eerder actief in de reclamewereld? Bij ons kan je terecht voor je contracten met acteurs, de bescherming van jouw concepten tijdens pitches, de behandeling van de rechten van jouw producties, etc.

Ben je bezig met de uitgave van een boek? Wij kunnen je adviseren over je auteursrechtelijke vergoedingen en de fiscale voordelen die daarmee gepaard kunnen gaan. Ben je op een geweldig idee of concept aan het broeden? Klop even aan, wij helpen je graag met de bescherming van jouw idee en knowhow.