Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

Intellectuele eigendom

De waarde van je bedrijf wordt niet enkel bepaald door de goederen of diensten die je verkoopt. Al te vaak vergeten bedrijven hoeveel hun naam, merk of imago waard zijn of hoe belangrijk hun ideeën en projecten zijn voor de toekomst van hun bedrijf.

De bescherming van je merk of logo, het opstellen van vertrouwelijkheidsovereenkomsten voor je knowhow of ideeën, advies over auteursrecht, niet-concurrentiebedingen, software en databasebescherming, stakingsprocedures en beslagen inzake namaak,… is dagelijkse kost voor onze advocaten.

Over intellectuele eigendom

Het is makkelijk te zeggen dat we sterk staan in intellectuele eigendom, maar soms spreken de feiten beter voor zich: wij zijn immers al twintig jaar een vaste partner van auteurs en kunstenaars, onder andere ook via ons decennialange werk voor Sabam.  We staan zo in het hart van het auteursrecht.  We verzorgen ook wekelijks dossiers voor onze cliënten in merkenrecht, tekeningen en modellen, softwarebescherming, databankrecht en knowhowbescherming, merkdepots. 

We geven advies in merkenrecht, doorspitten reclamecampagnes op het respecteren van intellectuele eigendomsrechten en beschermen je ideeën en concepten.  

Is een copycat met je product aan de haal en wil je namaak bestrijden? Wij behandelen permanent verschillende namaakdossiers en adviseren je graag in de juiste strategie en procedure.

Ben je eerder actief in de reclamewereld? Bij ons kan je terecht voor je contracten met acteurs, de bescherming van jouw concepten tijdens pitches, de behandeling van de rechten van jouw producties, etc.

Ben je bezig met de uitgave van een boek? Wij kunnen je adviseren over je auteursrechtelijke vergoedingen en de fiscale voordelen die daarmee gepaard kunnen gaan. Ben je op een geweldig idee of concept aan het broeden? Klop even aan, wij helpen je graag met de bescherming van jouw idee en knowhow. 

Meer topics over intellectuele eigendom


Fiscale optimalisatie

Niemand betaalt graag meer belastingen dan nodig. Heb je een creatief beroep? Met de auteursrechtelijk beschermde content die je creëert kan je een aanzienlijk fiscaal voordeel realiseren!


IP contracten

Goede afspraken (contracten) maken goede vrienden. Dat geldt ook voor je intellectuele eigendom natuurlijk.  Jouw creaties zijn goud waard, bescherm ze goed! 


Bestrijd namaak

Een copycat is met je product aan de haal en verkoopt het online of op de zwarte markt aan bodemprijzen. Ga best meteen over tot actie, maar laat je begeleiden door een expert! 


Bescherm je IP

Welke intellectuele eigendomsrechten kan jij inroepen? We adviseren je graag bij auteursrecht, softwarebescherming, databankrecht, tekeningen en modellen, merkenrecht, knowhow en bedrijfsgeheimen, …