Sirius Legal is gespecialiseerd in verschillende rechtsdomeinen. Als ondernemer denk je natuurlijk niet in rechtsdomeinen, maar vertrek je van het dagelijks management van je bedrijf waarbij je onvermijdelijk geconfronteerd wordt met juridische verplichtingen, uitdagingen en mogelijks ook conflicten.
Wat je vraag of problematiek ook is, wij leveren steeds hands-on advies. Uiteraard met kennis van de wet, maar vooral met kennis van jouw sector en dagelijkse business. Wij durven grijze vlekken uit een wetboek vertalen naar pragmatische do’s and don’ts en geven steeds advies waar je écht iets mee kan. Dit alles aan een vaste prijs, zonder verrassingen.

Reclame en Mediarecht

Reclamebureaus, agencies en adverteerders hebben vaak juridische vragen over hun campagneconcepten en uitwerkingen. Wij geven advies met kennis van zaken aan een vaste prijs!
lees meer

Intellectuele Eigendom

Merkbescherming, auteursrecht, NDA's, software bescherming, beslag inzake namaak,… vallen allemaal onder het intellectuele eigendomsrecht.
lees meer

Vennootschappen

Vennootschap oprichten of aanpassen aan de nieuwe vennootschapswetgeving? Wij kijken graag mee of de fundamenten van je vennootschap goed zitten.
lees meer

Contracten & Distributie

Hulp nodig bij het onderhandelen en opstellen van je commerciële contracten, de opzet en uitbreiding van je distributienetwerk?
lees meer

Fiscale optimalisatie auteursrecht

Niemand betaalt graag meer belastingen dan nodig. Heb je een creatief beroep? Met de auteursrechtelijk beschermde content die je creëert kan je een aanzienlijk fiscaal voordeel realiseren!
lees meer

Kansspelen

Wij adviseren je bij al je juridische vragen over kansspelen, gokken, weddenschappen, loterijen, poker, etc. Dit zowel in de echte wereld, op het internet en op mobiele applicaties.
lees meer

Reisrecht

Of je nu een passagier bent, tour operator of luchtvaartmaatschappij, wij staan je graag bij met onze expertise in reisrecht.
lees meer

Privacy en dataverwerking

GDPR compliance, cookie compliance, Schrems-II zijn geen kleine milestones in de privacywetgeving. Onze experten staat voor je klaar met to-the-point advies.
lees meer

Internetrecht, e-commerce en software

Voor alle juridische aangelegenheden rond internet in het algemeen, e-commerce of software ben je bij Sirius Legal aan het juiste adres. Wij hebben échte kennis van deze sectoren en zijn ook trotse legal partner van de vakverenigingen Safeshops en FeWeb
lees meer

Artificial Intelligence & Blockchain

Technologische (r)evoluties zoals Artificial Intelligence en Blockchain brengen heel wat juridische uitdagingen met zich mee.
lees meer

Corona Helpdesk en FAQ

Sirius Legal stelde een Corona Helpdesk samen: 3 ervaren advocaten staan ter beschikking om je verder te helpen met al je vragen in verband met de Coronacrisis en de impact hiervan op je onderneming.
lees meer

Cyber security

Elke onderneming kan het slachtoffer worden van cybercriminaliteit. Wij helpen je bij de opzet van een goed technisch én juridisch cyber security beleid.
lees meer