Sirius Legal is gespecialiseerd in verschillende rechtsdomeinen. Als ondernemer denk je natuurlijk niet in rechtsdomeinen, maar vertrek je van het dagelijks management van je bedrijf waarbij je onvermijdelijk geconfronteerd wordt met juridische verplichtingen, uitdagingen en mogelijks ook conflicten.

Wat je vraag of problematiek ook is, wij leveren steeds hands-on advies. Uiteraard met kennis van de wet, maar vooral met kennis van jouw sector en dagelijkse business. Wij durven grijze vlekken uit een wetboek vertalen naar pragmatische do’s and don’ts en geven steeds advies waar je écht iets mee kan. Dit alles aan een vaste prijs, zonder verrassingen.

Privacy en dataverwerking

GDPR compliance, Cookie compliance en Schrems-II zijn geen kleine milestones in de privacywetgeving. Laat je niet afschrikken, wij staan je graag bij met to-the-point advies dat helemaal niet duur moet zijn.
lees meer

Internetrecht, e-commerce en software

Voor alle juridische aspecten rond internet, e-commerce of software ben je bij ons aan het juiste adres. Wij denken vanuit jouw business en zijn ook trotse legal partner van vakverenigingen zoals Safeshops en FeWeb.
lees meer

Reclame, Marketing en Media

Reclamebureaus en adverteerders hebben vaak juridische vragen over hun online en offline campagnes, hun marketingstrategie en automation tools. Bezorg ons je wildste plannen en wij trachten ze legal proof te maken.
lees meer

Intellectuele Eigendom

Je kan bij ons terecht voor alle aspecten die vallen onder intellectuele eigendom: merkbescherming, merkdepots, auteursrecht, NDA's, software bescherming, beslag inzake namaak,…
lees meer

Cyber security

Ook jouw bedrijf kan het slachtoffer worden van cybercriminaliteit, de meldingen rond cybercrime nemen exponentieel toe. Wij helpen je bij de opzet van een performant technisch én juridisch cyber security beleid.
lees meer

Kansspelen

Je kan bij ons terecht voor al je juridische vragen over kansspelen, gokken, weddenschappen, loterijen, poker, etc. Dit zowel in de echte wereld, op het internet en op alle mobiele applicaties.
lees meer

Vennootschappen

Een nieuwe vennootschap oprichten of je vennootschap aanpassen aan het nieuwe vennootschapsrecht? Staan er nieuwe aandeelhouders voor je deur? Wij zorgen voor stevige fundamenten van je vennootschap.
lees meer

Contracten & Distributie

Hulp nodig bij het onderhandelen en opstellen van je (internationale) commerciële contracten, de opzet en uitbreiding van je distributienetwerk of partnerships in binnen- en buitenland? Sirius Legal helpt je wereldwijd.
lees meer

Fiscale optimalisatie auteursrecht

Niemand betaalt graag meer belastingen dan nodig. Heb je een creatief beroep? Met de auteursrechtelijk beschermde content die je creëert kan je een aanzienlijk fiscaal voordeel realiseren!
lees meer

Artificial Intelligence & Blockchain

De digitalisering van onze economie brengt heel wat juridische uitdagingen met zich mee. Wij adviseren je graag over de juridische impact van AI, Blockchain, cryptocurrencies, Internet of Things en digitale handtekeningen.
lees meer

Reisrecht

Of je nu tour operator, verhuurder van accomodatie, webplatform of luchtvaartmaatschappij bent, wij staan je graag bij in je vragen of geschillen in de reiswereld. Ook als consument kan je overigens bij ons terecht.
lees meer

Corona Helpdesk en FAQ

Sirius Legal stelde een Corona Helpdesk samen: 3 ervaren advocaten staan ter beschikking om je verder te helpen met al je vragen in verband met de Coronacrisis en de impact hiervan op je onderneming.
lees meer