Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

FeWeb MeetUp: wat je moet weten over de AI Act

https://siriuslegaladvocaten.be/wp-content/uploads/2021/12/feweb-logo.png
23.11.2023 | 13:00 Online Bart Van den Brande Gratis

Het gaat het voorbije anderhalf jaar razendsnel met de adoptie van AI in bedrijven. De kans is zeer groot dat ook jouw teams al experimenteren met één van de vele cloud based AI tools, waarvan er elke dag wel een nieuwe opduikt.

Op zich is dat fantastisch, want de voordelen zijn eindeloos. Maar er zijn ook heel wat risico’s die niet over het hoofd gezien mogen worden. Dat beseft ook de EU, want er wordt naarstig gewerkt aan een “AI Act” die het gebruik van AI in de EU moet reglementeren op een manier die erg vergelijkbaar is met de aanpak die destijds voor de GDPR werd gekozen.

Ook al is de AI Act nog niet van kracht, je weet best nu reeds wat je te wachten staat. Bart Van den Brande

Denk daarbij aan verplichte risico assessments, verplichte aanmeldingen bij de overheid, een “risk based approach” waarbij AI in 4 risiconiveaus ingedeeld wordt en een vergaande documentatie- en transparantieplicht. Die AI Act komt razendsnel dichterbij (en zal korte tijd later overigens gevolgd worden door een tweede AI Liability Act).

Hoog tijd om alvast even in de details te duiken. Een gewaarschuwd man/vrouw … 

Bart Van den Brande van Sirius Legal loodst je op donderdag 23 november van 13u tot 13u50 door de belangrijkste elementen van de AI Act en stipt aan waar jij als digitale professional en agency aandacht voor moet hebben.

Inschrijven

Je kan je gratis inschrijven via de website van FeWeb. Past het niet op dat moment, schrijf je in als deelnemer en ontvang de link van de opname na de MeetUp. 

  • Webinar met ruimte voor vragen achteraf
  • Sessie met concrete voorbeelden
  • Mensentaal, geen juridisch pleidooi