Web & app & software development

Software, app of website development is een bijzondere business, met zijn eigen typische problemen en uitdagingen. Strakke deadlines, veeleisende klanten, constante druk op budgetten, tijdrovende pitches en veel verantwoordelijkheden … het is voor jou als digitale ondernemer dagelijkse kost. Zoek je een juridische partner die jouw business van binnenuit begrijpt? Bij ons ben je aan het juiste adres! 

web_app_software_development

We zijn niet voor niets de vaste legal partner van FeWeb, de federatie voor Webbedrijven. Ons partnership met Feweb is echt tweerichtingsverkeer. Dankzij FeWeb blijven wij op de hoogte van alle technologische evoluties en van de commerciële uitdagingen voor de brede websector. Wij delen langs onze kant onze jarenlange juridische expertise met de leden van FeWeb aan de hand van opleidingen, eerstelijnsadvies, modelcontracten en brochures.

Bouw jij zelf websites of apps of ben je een software developer of IT consultant? Vragen over databescherming, cloud oplossingen of Software-as-Service? Of ben je eerder op zoek naar een goed contract dat jouw agile development in goede juridische banen leidt? Of heb je goede projectovereenkomsten, algemene voorwaarden of licentiecontracten nodig?

Ook voor de nodige juridische kennis over AI en Machine Learning of IoT toepassingen kan je overigens bij ons terecht. We investeren aardig wat tijd aan de opbouw van juridische én technische kennis over nieuwe technologische evoluties. Technologie is immers onze echte passie! 

Ben je actief in deze sector en laat je je graag juridisch begeleiden?

Onze praktijk bestaat voor een aanzienlijk deel uit het opstellen van licentieovereenkomsten, EULA’s, SaaS-overeenkomsten, SLA’s, hosting overeenkomsten en source code escrow overeenkomsten, allerlei types van IT service contracten, cloud-contracten, NDA’s, contracten voor web development, Maintenance & Support overeenkomsten, order forms, …

We staan bedrijven ook met grote regelmaat bij in geschillen rond software development projecten, zowel in het kader van bemiddeling als voor de rechtbank, in arbitrage en in gerechtelijke of buitengerechtelijke expertises. Het is overigens precies onze ruime ervaring in rechtbankwerk die ons in staat stelt om voor jou de beste contracten op papier te zetten. Wij weten immers precies waar het fout kan gaan en wat de gevolgen kunnen zijn.

Zeker ook relevant voor jou

Website Certifier

Niet zeker of jouw website voldoet aan alle juridische verplichtingen? Kies voor een efficiënte en pragmatische audit van je website, zodat je met een gerust gemoed je online business kan managen.

Nieuwe BTW-regels voor e-commerce

Vanaf 1 juli 2021 moet jouw webshop voldoen aan de nieuwe BTW-regels voor e-commerce. Download hier gratis een overzicht van de belangrijkste wijzigingen!

Cookiescan

Datacollectie op je website waarmee je juridisch volledig voldoet aan alle vereisten. Niet omdat het moet, maar ook uit respect voor de privacy van je klanten, toch?

Meer over digitaal ondernemen


E-commerce

Heb je een webshop of wil je er een starten? Laat je juridisch adviseren door onze e-commerce experten. In een mum van tijd is je webshop compliant!


Digitale start-ups

Idealiter staat jouw start-up juridisch helemaal op punt. Kijk verder dan enkel het betere contractenwerk, maar kies een sparring partner die met je meedenkt en alle juridische valkuilen voor je afdekt. 


Cyber security

Ook jouw bedrijf kan het slachtoffer worden van cybercriminaliteit, de meldingen rond cybercrime nemen exponentieel toe. Wij helpen je bij de opzet van een performant technisch én juridisch cyber security beleid.


AI en blockchain

De digitalisering van onze economie brengt heel wat juridische uitdagingen met zich mee. Wij adviseren je graag over de juridische impact van AI, Blockchain, cryptocurrencies, Internet of Things en digitale handtekeningen.

Op zoek naar juridisch advies? Contacteer ons, wij helpen je graag!