Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

Bestrijd namaak

Namaak en piraterij zijn bijzonder schadelijk voor ondernemingen en merkhouders. Jammer genoeg neemt het belang en de omvang van de handel in namaakgoederen nog steeds toe. Het internet speelt daar een belangrijke rol in, natuurlijk. Het is vandaag erg makkelijk om een tijdelijke webshop op te zetten:  achter een anonieme façade namaakspullen verkopen en vervolgens weer te verdwijnen.

Wij zijn erg actief in intellectuele eigendomsrechten en in e-commerce. Die combinatie van expertises helpt ons om met regelmaat bedrijven bij te staan in namaakdossiers. 

Bestrijd_namaak

Als het over namaakgoederen gaat, is de eerste vaststelling dat voorkomen natuurlijk beter is dan genezen. Dat betekent dat je als ondernemer moet waken over de optimale bescherming van je intellectuele eigendom.

Het intellectuele eigendomsrecht voorziet een breed scala aan beschermingsmiddelen voor jouw IP:

 • Je content (teksten, beelden, beeldende kunst, grafische voorstellingen, lay-out en vormgeving, softwarecode…), is beschermd door het auteursrecht.
 • Je naam, je logo of andere merkuitingen kan je beschermen via het merkenrecht
 • Tekeningen, modellen en ontwerpen kunnen beschermd worden door het tekeningen- en modellenrecht
 • Uitvindingen kan je octrooieren
 • Sinds enige tijd bestaat er ook specifieke wetgeving die bedrijfsgeheimen en knowhow kan beschermen.
 • Je kan jezelf optimaal indekken via vertrouwelijkheidsovereenkomsten, niet-concurrentiebedingen, licentiecontracten, …

Als ondernemer is het belangrijk om een goede IP-strategie te hanteren en preventief te zorgen voor de optimale bescherming van je intellectuele eigendom. Wie zich vooraf optimaal indekt, kan later bij eventuele namaak van zijn of haar producten, diensten, content of merken veel efficiënter optreden. Contacteer ons zeker voor een vrijblijvend gesprek over jouw IP. We maken met plezier tijd.

Ook als het toch fout gaat en je wordt geconfronteerd met oneerlijke concurrenten die geld proberen te verdienen op jouw rug en op basis van jouw creaties, kunnen we natuurlijk helpen.

Vragen over namaak? Boek een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

De juiste strategie en de juiste keuzes zijn cruciaal om met een minimale tijdsinvestering en kosten toch een maximaal resultaat te behalen. Dat is precies wat Sirius Legal doet. Wij bekijken samen met onze cliënten hoe we namakers het hardst kunnen treffen en welke middelen we daarvoor moeten inzetten. Onze senior advocaten beschikken daarbij over tientallen jaren specifieke ervaring in IP-geschillen en kunnen je perfect gidsen door het labyrint van beslag inzake namaak, stakingsprocedures, kortgedingen, schadevergoedingsprocedures.

We werken samen met vertrouwde experts en vaste gerechtsdeurwaarders, die het klappen van de zweep kennen. En zoals altijd bij Sirius Legal bieden we jou maximale transparantie, duidelijke afspraken, waar mogelijk vaste tarieven en een snelle en professionele dienstverlening.

Relevant blogartikel

Help, ik zit met een copycat, wat met namaak, oneerlijke concurrentie?

Interessant voor jou op onze blog

 • Eerste hulp bij namaak
 • Adviesgesprek via videocall

Snelle en professionele on the spot eerste hulp bij namaak door échte specialisten met jarenlange ervaring.

meer
 • Eerste hulp bij oneerlijke concurrentie
 • Adviesgesprek via videocall

Snelle en professionele on the spot eerste hulp bij oneerlijke concurrentie door échte specialisten met jarenlange ervaring.

meer

Merkdepot

750 excl. btw
 • Adviesgesprek via videocall
 • Merkdepot
 • Administratieve afhandeling

Draag zorg voor je merk en verzeker je merkbescherming! We doen eerst een merkencheck, en bij groen licht verzorgen wij graag je merkdepot.

meer

Meer over Intellectuele Eigendom


Bescherm je IP

Welke intellectuele eigendomsrechten kan jij inroepen? We adviseren je graag bij auteursrecht, softwarebescherming, databankrecht, tekeningen en modellen, merkenrecht, knowhow en bedrijfsgeheimen, …


Fiscale optimalisatie

Niemand betaalt graag meer belastingen dan nodig. Heb je een creatief beroep? Met de auteursrechtelijk beschermde content die je creëert kan je een aanzienlijk fiscaal voordeel realiseren!


IP contracten

Goede afspraken (contracten) maken goede vrienden. Dat geldt ook voor je intellectuele eigendom natuurlijk.  Jouw creaties zijn goud waard, bescherm ze goed! 

Vragen over namaak? Contacteer ons en we helpen je zo snel mogelijk verder.