Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

IP contracten

Goede afspraken (goede contracten) maken goede vrienden. We zijn wat dat betreft erg cynisch bij Sirius Legal. Wij zien immers vele samenwerkingen fout lopen en partners die tot voor kort blind vertrouwen in elkaar hadden, plots met getrokken messen tegenover elkaar staan.

Dat geldt ook voor je intellectuele eigendom, natuurlijk. Jouw creaties als ondernemer of artiest zijn goud waard, dus die bescherm je (contractueel) maar beter zo goed als je kan…

IP contracten

Denk niet te snel dat bescherming van intellectuele eigendom voorbehouden is voor excentriekelingen, kunstenaars of auteurs. 

Bedenk je programma formats of scripts? Ben je designer in een reclamebureau? Ontwikkel je software code, websites of apps? Overweeg dan toch om op zoek te gaan naar de best mogelijke bescherming van jouw intellectuele eigendom. Dat geldt ook voor je merknaam, logo, foto’s, productbeschrijvingen of zelfs je knowhow als ondernemer. 

Bij Sirius Legal kennen we het klappen van de zweep. We werken al meer dan 20 jaar lang voor kunstenaars en artiesten, voor productiehuizen, tv-zenders en reclamemakers, voor software, web en app developers en voor heel wat creatieve ondernemers in andere sectoren.

 • Is je content beschermd of beschermbaar?
 • Welke intellectuele eigendomsrechten kan jij inroepen?
 • Hoe voorkom je dat commerciële partners waar je mee samenwerkt met je idee aan de haal gaan?
 • Hoe zorg je dat je een gepaste vergoeding krijgt voor je werk en je creatie?
 • Kan je best je intellectuele eigendom overdragen of kies je beter voor een licentie of gebruiksrecht?
 • Hoe optimaliseer je de inkomsten uit de exploitatie van je IP?

Met deze en talloze andere vragen gaan we dagelijks aan de slag. We staan cliënten bij bij de bescherming onder auteursrecht, softwarebescherming, databankrecht, tekeningen en modellen, merkenrecht, knowhow en bedrijfsgeheimen, …

NDA’s, licenties, uitgavecontracten, gebruiksrechten, overdrachten van IP, IP clausules in arbeidsovereenkomsten, buy-outs van rechten in de reclamewereld, audiovisuele producties, … Als het om goede afspraken rond jouw intellectuele eigendomsrechten gaat, leggen we bij Sirius Legal graag meer dan 20 jaar ervaring op tafel.

Vragen over IP contracten? Boek meteen een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Relevant blogartikel

Handboek Kunstrecht: Is “nieuwe” kunst beschermd? Over graffiti, performance art en AI in de kunst

Sirius Shop

Interessant voor jou in onze webshop

 • NDA
 • Adviesgesprek via videocall

Bescherm gevoelige informatie van je onderneming van zodra je deze moet delen met derden. Zo bescherm je altijd je concurrentiepositie.

meer

Merkdepot

750 excl. btw
 • Adviesgesprek via videocall
 • Merkdepot
 • Administratieve afhandeling

Draag zorg voor je merk en verzeker je merkbescherming! We doen eerst een merkencheck, en bij groen licht verzorgen wij graag je merkdepot.

meer
 • First Opinion bij geschil
 • Adviesgesprek via videocall

Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg dat je weet waar je staat en wat je kansen zijn in elk conflict dankzij onze First Opinion.

meer

Meer over intellectuele eigendom


Bescherm je IP

Welke intellectuele eigendomsrechten kan jij inroepen? We adviseren je graag bij auteursrecht, softwarebescherming, databankrecht, tekeningen en modellen, merkenrecht, knowhow en bedrijfsgeheimen, …


Bestrijd namaak

Een copycat is met je product aan de haal en verkoopt het online of op de zwarte markt aan bodemprijzen. Ga best meteen over tot actie, maar laat je begeleiden door een expert! 


Fiscale optimalisatie

Niemand betaalt graag meer belastingen dan nodig. Heb je een creatief beroep? Met de auteursrechtelijk beschermde content die je creëert kan je een aanzienlijk fiscaal voordeel realiseren!

Vragen over intellectuele eigendom? Contacteer ons, we helpen je graag verder.