Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

Geschillen en procedure

Heb je een dagvaarding ontvangen en moet je voor de rechtbank verschijnen? Of vind je het dringend tijd om je eigen belangen af te dwingen? Ook daar weten de advocaten van Sirius Legal van aanpakken.  Wij zorgen voor een correcte inschatting van je mogelijkheden en een transparante begeleiding in het procedureel kluwen.

geschillen_procedures

Sirius Legal gaat verder dan adviezen of contractuele documenten. We zijn niet beperkt tot wat een gespecialiseerd jurist allemaal voor je kan doen, maar treden ook op voor de rechtbank en autoriteiten om jouw belangen te verdedigen. Onze ervaring in allerhande procedures zorgt overigens voor een echte meerwaarde in onze adviesverlening. We weten zeer goed waar en hoe alles niet enkel theoretisch, maar ook in de praktijk kan mislopen. En daar kunnen we dan ook handig op anticiperen.

Procedures bezorgen cliënten heel wat kopzorgen, vragen en onzekerheden. Bij Sirius Legal trachten we jou steeds zo goed en transparant mogelijk te begeleiden. We overleggen regelmatig over de te volgen procedurestrategie, maken vooraf simulaties over het kostenrisico van elke te bewandelen piste en proberen alle juridische argumenten zo begrijpelijk mogelijk te maken.

Het voeren van procedures vraagt steeds om maatwerk. Niet elke cliënt is dezelfde en elke procedure is anders. Wil je het puur zakelijk afhandelen? Wil je dat de procedure je op het einde van de rit nog iets oplevert? Of gaat het voornamelijk om een principiële doelstelling met een hoge emotionele waarde? We spreken dit steeds goed door, zodat je op het einde van de rit niet verrast wordt door een koude douche.

Uiteraard hoort daar ook transparantie bij van onze kant. Het inschatten van onze kosten is niet altijd evident, maar door de jaren heen kunnen we wel per fase in de procedure een ruwe inschatting maken van de kostprijs. Eén garantie kunnen we je alvast geven: we doen steeds onze uiterste best om je belangen in elke procedure maximaal te verdedigen. 

 

Overweeg je een procedure? Pols gerust eens naar je mogelijkheden.

Sirius Shop

Interessant voor jou in onze webshop

  • First Opinion bij geschil
  • Adviesgesprek via videocall

Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg dat je weet waar je staat en wat je kansen zijn in elk conflict dankzij onze First Opinion.

meer
  • Overeenkomst voor afsluiten conflict
  • Adviesgesprek via videocall

Zorg voor een onderhandelde en neergeschreven oplossing voor jouw conflict. Via een dading vermijd je verdere escalatie en rechtszaken.

meer
  • Second Opinion bij geschil
  • Adviesgesprek via videocall

Betrokken bij een geschil en je twijfelt aan de gekozen strategie? Bepaal je positie met dit Second Opinion advies.

meer

Ook relevant voor jou


Contracten en commerciële relaties

Slechte contracten zijn een voedingsbodem voor dure procedures met een onzeker resultaat. De opmaak van goede contacten is in vergelijking met een procedure veel voordeliger. Het schept gemoedsrust, dat wil toch elke professional? 


Distributie en licenties

Hulp nodig bij de opzet en uitbreiding van je distributienetwerk of partnerships in binnen- en buitenland? Wij kunnen je wereldwijd bijstaan dankzij onze partnerships met internationale advocatennetwerken. 


Vennootschappen

Een nieuwe vennootschap oprichten of je vennootschap aanpassen aan het nieuwe vennootschapsrecht? Staan er nieuwe aandeelhouders voor je deur? Wij zorgen voor stevige fundamenten van je vennootschap.

Overweeg je een procedure? Verzeild in een geschil? Contacteer ons gerust!