Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

Oneerlijke marktpraktijken

Concurrenten die je zwart maken bij je klanten, websites van andere ondernemingen die vervelend hard op de jouwe lijken of quasi dezelfde url hebben. Google Ads van andere bedrijven die impliciet of expliciet naar jou verwijzen, concurrenten die onder de prijs verkopen of oneerlijke reclame voeren, of die misbruik proberen te maken van jouw bekendheid om hun eigen producten te promoten?

Het zijn jammer genoeg situaties waar ons team slag om slinger mee geconfronteerd wordt. We kunnen jou zonder twijfel helpen als je het gevoel hebt dat één van je concurrenten de kantjes eraf loopt…

Oneerlijke_marktpraktijken

België en Europa kennen gelukkig zeer strenge regels die zowel zorgen voor consumentenbescherming als voor een eerlijke concurrentie tussen bedrijven. De wet voorziet heel wat gedragingen die verboden zijn, gaande van het opzetten van piramidespelen tot het misleiden van de consument over prijzen of eigenschappen van producten.

Tussen concurrenten geldt zelfs in het algemeen dat élke handeling die “strijdig is met de eerlijke marktpraktijken” eenvoudigweg verboden is. Bovendien zijn er sinds begin 2021 ook specifieke regels die ervoor moeten zorgen dat in contracten tussen ondernemers geen oneerlijke of onevenwichtige bedingen opgenomen worden.

Als je zelf als ondernemer het gevoel hebt dat een ander bedrijf jouw belangen schaadt, kan je best snel en krachtig optreden. Wij helpen je daar graag mee. We analyseren jouw dossier en zetten samen het ideale einddoel én de beste strategie uit. Voor zo’n eerste analyse van jouw dossier of voor een second opinion kan je zonder zorgen bij ons terecht.

Wil je dat wij je dossier daarna verder behandelen? Dat kan natuurlijk. We beschikken over een team met meer dan 20 jaar ervaring in commerciële geschillen en kunnen je daadkrachtig bijstaan bij onderhandelingen, ingebrekestellingen, bij klachten bij de bevoegde overheden én natuurlijk ook voor de rechtbank als dat nodig is.

Vragen over oneerlijke marktpraktijken? Contacteer ons en we helpen je zo snel mogelijk verder.

In heel wat gevallen volstaat een stevige ingebrekestelling om jouw concurrent te laten inzien dat hij of zij buiten de lijntjes kleurt. Als dat niet helpt, bekijken we welke de meest opportune juridische procedure is. Dat kan een “stakingsvordering” zijn, waarbij de rechtbank aan de tegenpartij een verbod oplegt om bepaalde gedragingen nog te stellen op straffe van een dwangsom per inbreuk of per dag vertraging. In andere gevallen loont het om meteen een procedure in schadevergoeding te starten, of om beslag te leggen, of om een namaakprocedure te starten. We kunnen natuurlijk ook bemiddelen en een akkoord trachten te vinden met jouw concurrent. Het ene dossier is het andere niet, dus onze aanpak is steeds individueel en op maat van jouw noden en verwachtingen.

In elk geval krijg je van ons, zoals in alle dossiers die we behandelen, de garantie op transparante afspraken, competitieve prijzen, een snelle en persoonlijke service én de nodige vakkennis om je dossier tot een goed einde te brengen.

Relevant blogartikel

Valse reviews op je bedrijfspagina: wanneer een lust een last wordt.

Sirius Shop

Interessant voor jou in onze webshop

  • Eerste hulp bij oneerlijke concurrentie
  • Adviesgesprek via videocall

Snelle en professionele on the spot eerste hulp bij oneerlijke concurrentie door échte specialisten met jarenlange ervaring.

meer
  • Eerste hulp bij namaak
  • Adviesgesprek via videocall

Snelle en professionele on the spot eerste hulp bij namaak door échte specialisten met jarenlange ervaring.

meer
  • First Opinion bij geschil
  • Adviesgesprek via videocall

Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg dat je weet waar je staat en wat je kansen zijn in elk conflict dankzij onze First Opinion.

meer

Vragen over oneerlijke marktpraktijken? Contacteer ons, we helpen je graag!