Contracten en vennoot­schappen

Contracten zijn niet altijd even populair. Vaak zien ondernemers ze als een noodzakelijk kwaad en als een rem op de business. Maar goede contracten zijn levensbelangrijk. Ze behoeden je voor heel wat toekomstige problemen. Wij advocaten zijn wat dat betreft wat cynisch. Wij zien immers al die gevallen waarin goede samenwerkingen toch fout lopen. Als je voor je contract management samenwerkt met een kantoor als het onze, kan je er van op aan dat het onderhandelen van de juridische punten en komma’s geen rem op je commerciële relaties zal zetten. 

Contracten_vennootschappen

Over contracten en vennootschappen

Even belangrijk als goede contracten is overigens een sterke vennootschapsstructuur, goede statuten en verstandige aandeelhoudersovereenkomsten. Wist je bijvoorbeeld dat het nieuwe vennootschapsrecht sinds 2019 erg handige mogelijkheden biedt om je vennootschap nog flexibeler en performanter in te richten en jou als aandeelhouder of bestuurder nóg beter te beschermen? Ook die zorg nemen we je graag uit handen bij Sirius Legal.

Een nieuwe vennootschap oprichten of je bestaande vennootschap aanpassen aan het nieuwe vennootschapsrecht? Staan er nieuwe aandeelhouders voor je deur of plan je in de komende tijd een kapitaalronde om externe investeerders aan te trekken voor jouw succesvolle start-up? Onze advocaten zorgen voor stevige fundamenten van je vennootschap.

Topics


Contracten en commerciële relaties

Slechte contracten zijn een voedingsbodem voor dure procedures met een onzeker resultaat. De opmaak van goede contacten is in vergelijking met een procedure veel voordeliger. Het schept gemoedsrust, dat wil toch elke professional? 


Distributie en licenties

Hulp nodig bij de opzet en uitbreiding van je distributienetwerk of partnerships in binnen- en buitenland? Wij kunnen je wereldwijd bijstaan dankzij onze partnerships met internationale advocatennetwerken. 


Geschillen en procedure

Vind je maar geen oplossing voor dat geschil? Overweeg je een procedure te starten? Wij analyseren samen met jou de mogelijkheden en slaagkansen. 


Internationale samenwerkingen

Op zoek naar juridisch advies voor jouw business aan de andere kant van de wereld? Dankzij onze internationale contacten via partnernetwerken zoals Consulegis en Eurolegal kunnen wij je snel helpen. 


Vennootschappen

Een nieuwe vennootschap oprichten of je vennootschap aanpassen aan het nieuwe vennootschapsrecht? Staan er nieuwe aandeelhouders voor je deur? Wij zorgen voor stevige fundamenten van je vennootschap.