Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

Audiovisuele productie

De mediawereld is het voorbije decennium aardig veranderd. Klassieke media staan onder druk van technologische evoluties en van een veranderend medialandschap, waarin nieuwe media en social media een steeds belangrijkere plaats innemen. Die nieuwe media brengen ook nieuwe juridische vragen en nieuwe regelgeving met zich mee. Een ervaren juridisch raadgever aan je zijde is zeker geen overbodige luxe.

audiovisuele_productie_mediarecht

Onze achtergrond in intellectuele eigendom en onze ervaring als advocaat voor tv- en radiozenders, productiehuizen, webplatformen en reclamemakers, geeft ons bij Sirius Legal de nodige bagage om jouw als ondernemer, creatieveling of consument bij te staan bij al je vragen in mediarecht.

Ons team van advocaten adviseert verschillende bedrijven actief in de mediasector over het sluiten van productie-overeenkomsten en licentiecontracten, bescherming van TV-formats, aanvragen van vergunning als radiozender,… Maar ook vragen rond het recht van antwoord, persvrijheid, imagoschade en het recht om vergeten te worden (‘the right to be forgotten”), laster en eerroof zijn heel courant in onze praktijk.

Wij staan daarbij geregeld onder meer productiehuizen, radiozenders, vloggers, influencers, journalisten, (web-)TV-zenders, acteurs, filmmakers en scenarioschrijvers bij.

Je kan bij ons terecht voor:

 • alle soorten contracten in de media- en entertainmentindustrie (productieovereenkomsten, aan een tv- of filmproductie gerelateerde overeenkomst, licentieovereenkomsten, distributieovereenkomsten, overdrachten van auteursrechten, etc…)
 • voor dossiers aangaande erkenningen en vergunningen voor radio- en televisieomroepen
 • procedures voor de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) en de Raad voor de Journalistiek
 • vragen rond portretrechten en auteursrechten

 

Vragen over media of productie? Boek hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Ook als particulier kan je bij ons terecht. We helpen je graag bij inbreuken op jouw recht op eer en goede naam (smaad, laster en eerroof, enz.), voor het uitoefenen van je recht van antwoord, bij valse social media profielen, bij het uitoefenen van jouw Right to be forgotten en “removal requests” bij Google en andere internetbedrijven.

Sirius Shop

Interessant voor jou in onze webshop

 • Contract reclamebureau/adverteerder
 • Adviesgesprek via videocall

Vermijd conflicten in creatie en productie met dit gepersonaliseerd contract tussen adverteerder en agency.

meer

Campaign Checker

500 excl. btw
 • Kickoff call
 • Pragmatisch advies
 • Binnen de 48u geholpen!

Snel een campagneconcept laten checken? Een wedstrijdreglement nodig? Twijfel je over auteursrecht? Wij beantwoorden al je campagne-gerelateerde vragen in 48u!

meer
 • Kickoff call
 • Influencer contract op maat
 • Fiscaal advies

Of je nu influencer, agency of adverteerder bent: met dit juridisch adviespakket staat jouw influencer marketing volledig op punt, inclusief het juiste contract.

meer

Ook relevant voor jou


Fiscale optimalisatie

Niemand betaalt graag meer belastingen dan nodig. Heb je een creatief beroep? Met de auteursrechtelijk beschermde content die je creëert kan je een aanzienlijk fiscaal voordeel realiseren!


Publishing

Wij begrijpen jouw liefde voor je eigen boek, we schrijven er zelf immers ook. Goede contracten rond auteursrecht zijn vakwerk. Slaap op je twee oren met een sterk (publishing) contract. 


Communicatie en campagne advies

Reclamebureaus en adverteerders hebben vaak juridische vragen over hun campagnes, marketingstrategie en automation tools. Bezorg ons je wildste plannen, wij maken ze legal proof!

Vragen over productie of media? Wij helpen je graag, contacteer ons!