Digitale start-ups

Een nieuw bedrijf opstarten en runnen is een hele uitdaging. Je moet van heel wat zaken op de hoogte zijn en er komen duizenden vragen op je af. Net daarom is het belangrijk om je van bij de start goed te laten adviseren door partijen met kennis van zaken en ervaring in de sector waarin je actief wil zijn.

digitale_startups

Sirius Legal heeft de voorbije jaren heel wat ervaring opgebouwd in het begeleiden van digitale en creatieve start-ups in diverse sectoren. We houden ervan om creatievelingen met briljante ideeën te begeleiden en ervoor te zorgen dat ze zich in alle veiligheid en rust kunnen concentreren op het succesvol maken van hun nieuwe zaak.
Terwijl onze cliënten werken aan hun productlancering en hun eerste klanten, zorgen wij voor de gepaste vennootschapsstructuur en aandeelhoudersovereenkomsten, contracten met investeerders, de eerste contracten en verkoopsvoorwaarden ,subsidiedossiers en de bescherming van de merknaam en die briljante ideeën waar het uiteindelijk allemaal om te doen is.

Voor digitale start-ups vallen alle puzzelstukjes van onze kennis in elkaar. Jij bent immers niet alleen op zoek naar iemand die kennis heeft van goede contracten en vennootschapsstatuten. Jouw ideale advocaat voor tech start-ups moet ook op de hoogte zijn van de juridische én de praktische kant van zaken zoals gegevensbescherming, artificiële intelligentie, IoT, blockchain, …
Bij Sirius Legal zetten we daar hard op in. We hebben een multidisciplinair team om ook onze niet-juridische kennis scherp te houden, we studeren zelf permanent bij om mee te zijn met onze cliënten. Onze advocaten leren bijvoorbeeld programmeren of volgen opleidingen over praktische toepassingen voor AI en Machine Learning. Op die manier kunnen we een échte partner en meerwaarde zijn voor onze startende cliënten.

Bezig met een start-up en kan je wel een sparring partner gebruiken?

Zo begeleiden wij dagelijks ondernemers die met nieuwe technologieën aan de slag willen gaan zoals Internet of Things, Artificial Intelligence, blockchain, … Daarnaast staan wij heel wat cliënten uit de mediasector bij zoals productiehuizen, bedenkers van TV-formats, vloggers en bloggers, filmmakers, reclamebureaus,… Als vaste partner van Safeshops.be begeleiden wij eveneens startende ondernemers in de wereld van e-commerce. Wij staan ook geregeld cliënten bij in de reissector, sector van kansspelen, IT-sector, creatieve sectoren, …

Zeker relevant voor jou

Website Certifier

Niet zeker of jouw website voldoet aan alle juridische verplichtingen? Kies voor een efficiënte en pragmatische audit van je website, zodat je met een gerust gemoed je online business kan managen.

Contract Review

Heb je een second opinion nodig voor je contract met een nieuwe leverancier, een freelancer of projectontwikkelaar? Wij checken jouw contract binnen de 48u!

Cookiescan

Datacollectie op je website waarmee je juridisch volledig voldoet aan alle vereisten. Niet omdat het moet, maar ook uit respect voor de privacy van je klanten, toch?

Meer over digitaal ondernemen


AI en blockchain

De digitalisering van onze economie brengt heel wat juridische uitdagingen met zich mee. Wij adviseren je graag over de juridische impact van AI, Blockchain, cryptocurrencies, Internet of Things en digitale handtekeningen.


Cyber security

Ook jouw bedrijf kan het slachtoffer worden van cybercriminaliteit, de meldingen rond cybercrime nemen exponentieel toe. Wij helpen je bij de opzet van een performant technisch én juridisch cyber security beleid.


E-commerce

Heb je een webshop of wil je er een starten? Laat je juridisch adviseren door onze e-commerce experten. In een mum van tijd is je webshop compliant!


Web & app & software development

Actief in web, app of software development? Dan zorg je maar beter dat de projecten die je oplevert juridisch helemaal op punt staan. En de relaties met je klanten zitten meestal wel goed… tot het eens fout gaat, toch? 

Juridisch advies nodig voor je start-up? Contacteer ons gerust!