Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

Reisrecht

Reizen kan avontuurlijk zijn, maar reizen organiseren nog veel avontuurlijker. Elke reisorganisator wordt geconfronteerd met zeer uiteenlopende wetgeving: pakketreizen, passagiersrechten, databescherming, e-commerce, internationale conflicten, verhoogde aansprakelijkheden, …. En daar heeft Covid-19 bovendien nog een laag complexiteit over gegoten. Laat je juridisch begeleiden door Sirius Legal als ervaren gids in de reissector, en je kan op je twee oren slapen. 

Reisrecht

Als ondernemer in de reissector bots je snel op heel wat verplichtingen die de reiziger op verschillende manieren zal beschermen. Welke verplichtingen precies van toepassing zijn, vraagt eerst om een grondige analyse van je hoedanigheid als reisdienstverlener. Verzorg je enkel een reisdienst, ben je een louter professionele tussenpersoon (vb. een incoming agent) of stel je zelf pakketten samen? Ben je reisagent of -organisator? Of bied je verschillende soorten van deze diensten aan?

Al deze vragen zorgen voor een apart pakket aan verplichtingen die ook relevant zullen zijn voor de opmaak van bijvoorbeeld je algemene voorwaarden. Wij krijgen geregeld zulke vragen, zowel van professionals als van reizigers, omdat de betrokkenen zelden de werkelijke draagwijdte van hun rechten en plichten kennen. Wij helpen je graag en voorzien steeds een eerste advies aan een tarief dat rekening houdt met de inzet van jouw geschil.

Voorkomen is uiteraard altijd beter dan genezen. Wij begeleiden start-ups in de reissector, maar ook doorwinterde reisorganisatoren in hun compliance-strategie. Die begeleiding gaat verder dan enkel een toetsing aan het reisrecht zelf. Ondernemingen in de reissector krijgen al snel te maken met andere wettelijke verplichtingen zoals bijvoorbeeld: 

  • de bescherming van persoonsgegevens die aan internationale partners dienen doorgegeven te worden
  • platformen die voorzien in reisbemiddeling
  • het ruimere consumentenrecht
  • samenwerkingsverbanden die een juridisch kader moeten krijgen
  • marketingverplichtingen
  • het juridisch correct opzetten van je website,
  • nazicht en onderhandeling met de verzekeringsmaatschappij met betrekking tot een correcte dekking van hun activiteiten, enz.

Op een pragmatische en overzichtelijke manier staan wij elke dienstverlener in de reissector graag bij. Afhankelijk van de noden, de grootte en het budget wordt er samen gezocht naar een totaaloplossing.

Vragen over reisrecht? Contacteer ons en we helpen je graag verder.

Ook als reiziger kan je terecht met vragen over geannuleerde of gewijzigde reizen. Was je vlucht of je vervoer vertraagd?  Laattijdig gecancelled? Ook hierin kunnen wij je helpen om snel compenserende vergoedingen te bekomen bij de betrokken reispartners.

Relevant blogartikel

Annulering van een pakketreis: is er ook een terugbetaling van de reisverzekering?

Meer over Consument en Marktpraktijken


Cybercrime

Ben je slachtoffer geworden van cybercriminaliteit? Leg je er niet bij neer, maar ga samen met ons op zoek naar bewijzen en aanwijzingen en of het haalbaar is om een strafklacht neer te leggen.


Kansspelen

Je kan bij ons terecht voor al je juridische vragen over kansspelen, gokken, weddenschappen, loterijen, poker, etc. Dit zowel in de echte wereld, op het internet en op alle mobiele applicaties.


Laster en eerroof

Lastercampagnes en valse reviews kunnen je online reputatie enorm schaden. Laat niet over je heen lopen en haal onze expertise in huis om krachtdadig te kunnen optreden. 


Oneerlijke marktpraktijken

Neemt jouw concurrent het niet zo nauw met de wet? Verlies je business door oneerlijke praktijken van je concurrent? Blijf niet bij de pakken zitten, check met ons hoe je snel en krachtig kan optreden.  

Vragen over reisrecht? Contacteer ons en we helpen je graag verder.