Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

Relatie agency/adverteerder

De reclamewereld kan hard zijn. Strakke deadlines, veeleisende adverteerders, constante druk op budgetten, tijdrovende en dure pitches, … Bovendien is het een sector waar heel wat samenwerkingen gebeuren op basis van losse afspraken per mail of zelfs mondeling en waar zelden sluitende contracten opgesteld worden. Vaak gaat dat goed, maar als advocaat worden we daar toch wat onrustig van. Wij zien immers dagelijks de andere kant van de medaille: samenwerkingen die eindigen in oeverloze discussies of zelfs in rechtszaken.

relatie_agency_adverteerder

Sirius Legal bouwde het voorbije decennium een mooie track record op in alle aspecten van het reclamerecht. We helpen zowel adverteerders als agencies, groot en klein, met inhoudelijk advies in reclamecampagnes, maar toch vooral ook met contractuele onderhandelingen tussen agencies en adverteerders of tussen agencies en productiehuizen, influencers, app- en webbouwers, drukkerijen en de vele andere suppliers waar ze mee te maken krijgen. Die ervaring zetten we ook dagelijks in bij onze partners van BAM en UBA, waar Sirius Legal tot een zeer beperkt kransje vaste juridische raadgevers behoort.

 

Jammer genoeg behandelen we ook heel wat geschillen, als het even kan buiten de rechtbank, maar als het moet met vuur en overtuiging voor de rechter. Vaak gaat het om discussies over onrechtmatig gebruik van ideeën die aangebracht werden in een pitch, om budgettaire discussies, om discussies over buy-outs van rechten of hergebruik van materialen na afloop van een campagne, …

Het zijn die geschillen die ons de ervaring geven om sterke contracten op te stellen en conflicten te voorkomen, in het belang van alle betrokken partijen. Goede afspraken maken immers goede vrienden -of goede partners in het zakenleven- en dat geldt ongeacht de vraag of we adverteerders, agencies, productiehuizen of welke partij dan ook in de brede reclame en marketingwereld bijstaan.

Vragen over reclamerecht of contracten? Wij helpen je graag vooruit.

Sirius Shop

Interessant voor jou in onze webshop

  • Contract reclamebureau/adverteerder
  • Adviesgesprek via videocall

Vermijd conflicten in creatie en productie met dit gepersonaliseerd contract tussen adverteerder en agency.

meer

Campaign Checker

500 excl. btw
  • Kickoff call
  • Pragmatisch advies
  • Binnen de 48u geholpen!

Snel een campagneconcept laten checken? Een wedstrijdreglement nodig? Twijfel je over auteursrecht? Wij beantwoorden al je campagne-gerelateerde vragen in 48u!

meer
  • Kickoff call
  • Influencer contract op maat
  • Fiscaal advies

Of je nu influencer, agency of adverteerder bent: met dit juridisch adviespakket staat jouw influencer marketing volledig op punt, inclusief het juiste contract.

meer

Meer over media en reclame


Audiovisuele productie

Technologische evoluties en een veranderend medialandschap brengen nieuwe juridische uitdagingen met zich mee. Copyrights, productiecontracten en media groeien mee met hun tijd, maar ben jij nog mee? 


Communicatie en campagne advies

Reclamebureaus en adverteerders hebben vaak juridische vragen over hun campagnes, marketingstrategie en automation tools. Bezorg ons je wildste plannen, wij maken ze legal proof!


Publishing

Wij begrijpen jouw liefde voor je eigen boek, we schrijven er zelf immers ook. Goede contracten rond auteursrecht zijn vakwerk. Slaap op je twee oren met een sterk (publishing) contract. 

Vragen over reclamerecht? Dringend een contract nodig? Contacteer ons gerust.