Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

Internationale samenwerkingen

België, en Vlaanderen zijn klein. Als ambitieuze ondernemer kijk je al snel over de grenzen, op zoek naar nieuwe opportuniteiten, nieuwe afzetmarkten, betere leveranciers of misschien wel een geheel nieuwe vestiging in een ander deel van Europa of de wereld. Maar internationaal zakendoen brengt financiële en juridische risico’s met zich mee. Dat weet jij maar al te goed, precies daarom ben je op zoek naar een ervaren juridische gids op deze webpagina’s, toch? 

Met veel enthousiasme onderhouden wij onze sterke internationale contacten. Wij willen ons cliënteel niet enkel in België, maar over de hele wereld kunnen bijstaan. Als ervaren ondernemers weten we immers hoe snel de wereld vandaag verandert en hoe klein hij is geworden. Grenzen verdwijnen en zakenpartners aan de andere kant van de wereld zijn slechts een muisklik verwijderd.

Sirius Legal is daarom lid van enkele van de sterkste en meest dynamische internationale netwerken van onafhankelijke advocatenkantoren Consulegis, Eurolegal en Smart Cities Law Firms. Om dezelfde reden hebben we een ervaren Nederlandse advocaat in ons team en zijn we de officiële juridische partner van NKVK, de Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg.

Onze internationale engagementen vind je ook terug in de e-commerce exportopleidingen van Gondola waar we geregeld als spreker gevraagd worden of in de internationale rechtsvergelijkende juridische naslagwerken waar we regelmatig aan meewerken, bijvoorbeeld voor AIJA over distributiecontracten of voor ICLG over cybercrime, digital business of kansspelen.

Consulegis is het hart en de motor van onze internationale contacten. Het is een internationaal netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren met leden in 180 steden, verdeeld over meer dan 60 landen op alle continenten. Daarmee is Consulegis een van de grootste en meest verspreide internationale advocatennetwerken. Bij Consulegis voelen we ons thuis. Het is een actief netwerk van kleine, onafhankelijke advocatenkantoren die zeer nauw samenwerken. De leden worden nauwgezet geselecteerd en werken vervolgens actief samen in het kader van publicaties, werkgroepen, gezamenlijke cross border dossiers en opdrachten. Zo kunnen we onze cliënten een wereldwijde vertegenwoordiging garanderen.

Juridisch advies nodig voor je internationale samenwerkingen?

Op zoek naar hulp in het buitenland? We brengen je in enkele minuten in contact met een lokale partner die we ook echt gewoon persoonlijk kennen en bij wie je in net zo goede handen bent als bij ons. Op die manier hielpen we al heel wat cliënten om bij onderhandelingen onder erg strakke deadlines toch gewoon iemand aan hun zijde te hebben staan aan de andere kant van de wereld of om hun belangen te behartigen voor rechtbanken duizenden kilometers van huis.

We helpen je natuurlijk ook graag gewoon zelf, al dan niet in overleg met onze partners, met het opstellen van internationale contracten, met het opzetten van vennootschappen in andere landen, met fiscaal advies en hulp bij de administratie die import of export vaak met zich meebrengen.

Meer over (internationaal) ondernemen


Contracten en commerciële relaties

Slechte contracten zijn een voedingsbodem voor dure procedures met een onzeker resultaat. De opmaak van goede contacten is in vergelijking met een procedure veel voordeliger. Het schept gemoedsrust, dat wil toch elke professional? 


Distributie en licenties

Hulp nodig bij de opzet en uitbreiding van je distributienetwerk of partnerships in binnen- en buitenland? Wij kunnen je wereldwijd bijstaan dankzij onze partnerships met internationale advocatennetwerken. 


Geschillen en procedure

Vind je maar geen oplossing voor dat geschil? Overweeg je een procedure te starten? Wij analyseren samen met jou de mogelijkheden en slaagkansen. 


Vennootschappen

Een nieuwe vennootschap oprichten of je vennootschap aanpassen aan het nieuwe vennootschapsrecht? Staan er nieuwe aandeelhouders voor je deur? Wij zorgen voor stevige fundamenten van je vennootschap.

Juridisch advies nodig voor je internationale samenwerkingen? Contacteer ons gerust!