Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

Contracten en commerciële relaties

Als onderneming kan je er niet omheen: in al je commerciële relaties word je geconfronteerd met contractuele afspraken. Vele afspraken gebeuren mondeling, per mail, door een jarenlange goede verstandhouding en als het even kan op basis van een schriftelijke overeenkomst. Algemene voorwaarden heeft iedereen wel ergens liggen, maar wat als het nu toch tot een discussie komt?

contracten_commerciële_relaties

Voor elke ondernemer is het essentieel: het onderhouden van goede en duurzame relaties met hun klanten. We zien in onze praktijk dat veel ondernemers het contractuele aspect stiefmoederlijk behandelen. Maar diezelfde praktijk leert ons dat slechte contractuele afspraken een voedingsbodem zijn voor dure, ellenlange procedures met een onzeker resultaat. De opmaak van goede contacten is in vergelijking met deze procedures veel voordeliger. De juridische kost kan je op voorhand budgetteren, het is sowieso goedkoper, bespaart je tijd en zorgt voor een professionelere uitstraling. Waarom zou je er niet mee aan de slag gaan? 

Bij Sirius Legal begeleiden we elke onderneming op maat en afhankelijk van het budget. We voorzien regelmatig bij onze partners opleidingen waarbij je aan de hand van templates, mits een goede toelichting en advies op maat, je eigen contracten kan samenstellen. Ben je niet zeker over de inhoud en de risico’s van een contract? Dan voorzien wij in een snelle Contract Review waarbij we voor jou een inschatting maken van de risico’s en de knelpunten. Zo kan je met voldoende kennis van zaken verder onderhandelen met je contractspartij. Heb je eerder specifieke activiteiten die vragen om de opmaak van een contract door specialisten? Dan voorzien wij aan de hand van een vooraf bepaalde vaste prijs een volledig traject om tot een goede en evenwichtige overeenkomst te komen, al dan niet met ondersteuning bij de onderhandelingen.

Dringend een contract nodig? Een bestaand contract laten reviewen?

Om een goed evenwicht te vinden tussen enerzijds jouw commerciële strategie en anderzijds juridisch waterdichte documenten, is de professionele begeleiding van onze advocaten een nuttige toegevoegde waarde.  Wij gaan na wat voor jouw onderneming een aanvaardbaar risico is en checken of jouw overeenkomst wel conform is met de steeds veranderende regelgeving. Zeker in de niche van technologie, ICT en media is het van belang om een juiste inschatting te maken van de juridische risico’s en correct te bepalen welke verantwoordelijkheid elke partij draagt. Elke verkoop of dienstverlening is anders en vraagt om andere contractuele afspraken. 

Naast de opmaak van jouw contractuele documenten is het minstens even belangrijk dat je deze documenten correct gebruikt.

 • Wanneer bezorg je welke informatie aan je klant?
 • Hoe zorg je ervoor dat jouw klanten deze documenten ook effectief aanvaard hebben?
 • Hoe kan je gemaakte afspraken wijzigen?
 • Zijn mijn factuurvoorwaarden wel van toepassing op mijn klant?

Wij bereiden samen met jou de hele contractuele flow voor zodat er nadien geen enkele discussie kan bestaan. 

Sirius Shop

Interessant voor jou in onze webshop

Contract Review

500 excl. btw
 • Contract Review
 • Adviesgesprek via videocall
 • Digitale ondertekening

Heb je een second opinion nodig voor je contract met een nieuwe leverancier, freelancer of projectontwikkelaar? Wij checken je contract op alle risico’s!

meer
 • Adviesgesprek
 • Algemene voorwaarden en privacy policy
 • 1 overeenkomst op maat naar keuze

Ben je een startende ondernemer? Check onze Legal Kickstarter: een juridisch adviespakket aan vast tarief.

meer
 • First Opinion bij geschil
 • Adviesgesprek via videocall

Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg dat je weet waar je staat en wat je kansen zijn in elk conflict dankzij onze First Opinion.

meer

Meer over vennootschappen


Distributie en licenties

Hulp nodig bij de opzet en uitbreiding van je distributienetwerk of partnerships in binnen- en buitenland? Wij kunnen je wereldwijd bijstaan dankzij onze partnerships met internationale advocatennetwerken. 


Geschillen en procedure

Vind je maar geen oplossing voor dat geschil? Overweeg je een procedure te starten? Wij analyseren samen met jou de mogelijkheden en slaagkansen. 


Internationale samenwerkingen

Op zoek naar juridisch advies voor jouw business aan de andere kant van de wereld? Dankzij onze internationale contacten via partnernetwerken zoals Consulegis en Eurolegal kunnen wij je snel helpen. 


Vennootschappen

Een nieuwe vennootschap oprichten of je vennootschap aanpassen aan het nieuwe vennootschapsrecht? Staan er nieuwe aandeelhouders voor je deur? Wij zorgen voor stevige fundamenten van je vennootschap.

Dringend een contract nodig of laten reviewen? Contacteer ons gerust!