Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

Webinar Comeos: Doorgifte van persoonsgegevens naar derde landen (SCC’s)

https://siriuslegaladvocaten.be/wp-content/uploads/2021/09/Comeos.png
07.10.2021 | 10:00 Online (webinar) Bart Van den Brande en Thomas Luyten Gratis voor Comeos leden

Sinds 6 juni 2021 zijn de oude SCC’s (Standard Contract Clauses) eindelijk vervangen door nieuwe, volledige up-to-date versies en Europese ondernemers kunnen nu aan de slag om met hun partners buiten de EU juridisch sluitende en veilige Data Export Agreements af te sluiten. Meer nog, Europese bedrijven zijn zelfs verplicht om tijdig de oude SCC’s met hun niet-EU dienstenleveranciers te vervangen door de nieuwe versies.

Op basis van het Schrems II arrest volstaat het louter ondertekenen van (de oude of nieuwe versie van) die SCC’s op zich niet. Europese ondernemers moeten daar bovenop voor élke data export verplicht een gedocumenteerde assessment uitvoeren van de risico’s die verbonden zijn aan élke individuele data export en om, indien nodig, van de ontvanger “passende bijkomende waarborgen” te vragen.

Het Europees Comité voor gegevensbescherming (EDPB) bracht intussen ook aanbevelingen uit om bedrijven of organisaties die persoonsgegevens exporteren te helpen bij de complexe taak om derde landen te beoordelen en waar nodig passende aanvullende maatregelen vast te stellen.

Bart Van den Brande en Thomas Luyten helpen je graag om deze nieuwe SCC’s en aanbevelingen praktisch werkbaar te maken in dit webinar. Je kan inschrijven via de website van Comeos

Relevant blogartikel

De nieuwe SCC’s zijn beschikbaar: hoe pas je nu je data-export overeenkomsten aan?

  • Interactief webinar
  • Begrijpelijke en klare taal
  • Ruimte voor Q&A