Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

Checklist startende webshops

Gratis

De Coronacrisis heeft de digitalisering van een aantal sectoren en ondernemingen noodgedwongen in een stroomversnelling gebracht. Niet elke winkelier had immers zomaar een webshop klaarstaan. We zien dan ook steeds meer winkels melden dat ze nu ook verkopen via hun Instagram of Facebook pagina of soms zelfs telefonisch. Sommige winkels zijn er intussen in geslaagd om een mini webshop op te zetten om zo toch verder te kunnen verkopen en hun omzetverlies enigszins te beperken.

Een andere juridische reflex

Stap je als ondernemer die digitale wereld binnen, besef dan dat online ondernemen en dus ‘verkoop op afstand’ streng gereguleerd is, zeker ten aanzien van consumenten. En het maakt echt niet uit of je nu verkoopt via Facebook, Instagram, Whatsapp, via een “klassieke webshop” of zelfs telefonisch: de regels zijn voor al deze kanalen gelijk.

Online ondernemen vergt ook een andere juridische reflex dan je klassieke verkoop. Denk maar aan het recht voor je klant om zijn of haar bestelling terug te sturen (zelfs zonder enige reden aan te geven), aan de verplichte vermeldingen op een webshop of de toch wel ingewikkelde privacy-regels waaraan je webshop moet voldoen.

Checklist met 10 praktische tips

Ondernemen is risico’s nemen en deze maximaal trachten te beheersen. We proberen voor jou die risico’s beheersbaar te maken en hebben in deze checklist de belangrijkste juridische aandachtspunten voor startende webshops op een rijtje gezet. Met dit document ben je alvast goed op weg naar compliant online ondernemen.

Vul even het formulier in en je krijgt onze checklist meteen in je mailbox. Heb je nog vragen bij de concrete uitwerking hiervan voor jouw webshop? Contacteer gerust onze specialist ter zake: Bart Van den Brande – bart@siriuslegal.be

Hulp nodig? Boek hier een gratis gesprek met Bart Van den Brande

  • Gratis
  • Concreet advies met instructies

Download de checklist

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden