Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

Kansspelwetgeving 2023

Gratis

Wie op zoek is naar een handig overzicht van de internationale regels over kansspelen, kan al jarenlang terecht bij de jaarlijkse International Comparative Legal Guide to Gambling. De ICLG verzamelt alle informatie die online en offline gambling operators, softwareontwikkelaars, game developers, pokerspelers en reclame agentschappen nodig hebben om in één oogopslag precies te weten welke regels rond online en offline kansspelen gelden in alle uithoeken van de wereld.

(Online) kansspelen zijn bij Sirius Legal al jarenlang één van onze stokpaardjes en we zijn dan ook trots en blij om nu al voor de achtste opeenvolgende keer de Belgische bijdrage te mogen leveren voor deze ICLG Gambling 2022.

In deze bijdrage vind je alles over:

 • Licenties en vergunningen om kansspelen uit te baten
 • Reclame voor kansspelen
 • Online en mobile kansspelen
 • Regels rond sportweddenschappen
 • Regels voor in-game kansspelen en lootboxes
 • Regels voor gambling software
 • Boetes en straffen voor overtreders
 • Bescherming van de speler en goklimieten

Ontvang je graag een kopie van het Belgische hoofdstuk uit deze gids?

Veel juristen en professionals in de gamblingwereld vinden de ICLG Gambling gids een handige en compacte bron van informatie.

Wil jij ook graag een kopie in jouw mailbox? Vul even het formulier hiernaast in en je krijgt onze Belgische bijdrage aan het boek van ICLG meteen in je mailbox. Heb je liever meteen een internationaal overzicht samen met onze coauteurs uit de hele wereld? Neem dan gerust even contact op voor een volledig exemplaar!

Neem overigens sowieso even contact met ons op. We werken voor heel wat Belgische en internationale spelers, groot en klein, en we staan ons cliënteel bij met een breed scala aan diensten, gaande van vergunningsaanvragen en begeleiding bij de opzet van activiteiten in België, over hulp bij het opstellen van distributiecontracten, sponsordeals, softwarelicenties tot bijstand bij onderzoeken, klachten en boetes door de Kansspelcommissie. Misschien kunnen we ook jou helpen? We maken in elk geval graag tijd voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

Ben je geen jurist en is dit overzicht nog te cryptisch voor jou?

We helpen bij Sirius Legal niet alleen grote nationale en internationale gambling operators.

Ook spelers, adverteerders, krantenwinkeluitbaters, affiliate partners en iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks met kansspelen in aanraking komt, kan bij ons terecht voor juridische hulp.

Zo staan we bijvoorbeeld héél wat spelers bij die in conflict raken met online casino’s over de speellimieten, geweigerde uitkeringen, opgeschorte accounts, etc… Ben jij zo iemand? Ook dan staan we je graag bij met praktische raad, heldere toelichting en eerlijke tarieven. Een overzicht van onze expertise en aanpak vind je op deze Kansspelpagina.

Heb je nog vragen over kansspelen, online wedstrijden, tombola’s of gambling licenties?  Contacteer gerust onze specialist ter zake: Bart Van den Brande via bart@siriuslegal.be

Advies nodig? Boek een gratis gesprek met Bart Van den Brande

 • Gratis download
 • Concreet advies voor de Belgische markt
 • Hard copy van het boek op aanvraag

Download onze bijdrage

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden