Juridische checklist voor webshops

Checklist voor startende webshops

De Coronacrisis brengt de digitalisering van een aantal sectoren en ondernemingen noodgedwongen in een stroomversnelling. Niet elke winkelier heeft zomaar een webshop klaarstaan. Sinds de start van de lockdown zien we steeds meer winkels melden dat ze nu ook verkopen via hun Instagram of Facebook pagina of soms zelfs telefonisch. Sommige winkels zijn er intussen in geslaagd om een mini webshop op te zetten om zo toch verder te kunnen verkopen en hun omzetverlies enigszins te beperken.

Een andere juridische reflex

Stap je als ondernemer door de Coronacrisis nu versneld die digitale wereld binnen, besef dan dat online ondernemen en dus ‘verkoop op afstand’ streng gereguleerd is, zeker ten aanzien van consumenten. En het maakt echt niet uit of je nu verkoopt via Facebook, Instagram, Whatsapp, via een “klassieke webshop” of zelfs telefonisch: de regels zijn voor al deze kanalen gelijk.

Online ondernemen vergt ook een andere juridische reflex dan je klassieke verkoop. Denk maar aan het recht voor je klant om zijn of haar bestelling terug te sturen (zelfs zonder enige reden aan te geven), aan de verplichte vermeldingen op een webshop of de toch wel ingewikkelde privacy-regels waaraan je webshop moet voldoen.

tips voor startende webshops

Checklist met 10 praktische tips

Ondernemen is risico’s nemen en deze maximaal trachten te beheersen, dat is nu niet anders.  We proberen voor jou die risico’s beheersbaar te maken en hebben in een white paper de belangrijkste juridische aandachtspunten voor startende webshops op een rijtje gezet. Met deze handige checklist ben je alvast goed op weg naar compliant online ondernemen.

 


Stuur mij een exemplaar

Vul even het onderstaand formulier in en je krijgt meteen een download link in je mailbox.
Verder helpen wij je graag op weg met je Algemene Voorwaarden en Privacy Policy.
Voor startende webshops in tijden van corona stellen we gratis templates ter beschikking, stuur ons hiervoor gerust een mailtje.

Blijf je toch nog met vragen zitten? E-commerce is al 10 jaar het hart van onze onderneming. Wij zijn niet voor niets de legal partner van Safeshops.be en van FeWeb, de Federatie van Webbedrijven. Wij staan je graag bij met juridisch advies op maat, onze digitale deur is dan ook steeds geopend.

    Jouw gegevens worden verwerkt overeenkomstig ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.