Contract Review

€400 excl. BTW

Iedereen wil graag een contract afsluiten dat exact de gemaakte afspraken weerspiegelt. Maar hoe weet je zeker of dat het geval is? Twijfel je over de bewoording die je contractpartij gebruikt in haar voorstel? Ben je niet zeker of je je voldoende hebt ingedekt tegen bepaalde risico’s? Laat dan zeker je contract nakijken vóór ondertekening.

Sirius Legal ontwikkelde een Contract Review service om je zo snel mogelijk een goed idee te geven van de valkuilen en aandachtspunten in het voorgestelde contract. Aan de hand van opmerkingen in de zijlijn en voorstellen van aanpassingen proberen we je zo snel mogelijk op weg te helpen naar de ondertekening van een correcte overeenkomst.

Wat houdt een Contract Review precies in?
 • Detecteren van risico's

  Wij weten als geen ander wat er contractueel kan of niet kan. Met bijvoorbeeld de nieuwe B2B-wet is er recent heel wat veranderd voor zakelijke contracten. Voor je het goed en wel beseft is een contract compleet waardeloos door één onrechtmatige clausule. 
  Jij moet daar niet van wakker liggen. Wij detecteren feilloos alle potentiële risico’s en trachten contracten steeds om te buigen in jouw voordeel. 

 • Naar een sluitend getekend contract

  Na ons advies zal jouw contractpartij mogelijks nog feedback of opmerkingen hebben. Die bekijken we graag nog samen met jou. Als het overgaat tot échte onderhandelingen, dan zullen wij hiervoor een extra (vooraf gesignaleerde en afgesproken) fee aanrekenen. 
  Wij kunnen voor jou ook de digitale ondertekening verzorgen, dat spreekt in deze tijden voor zich. 

Werkwijze
 • Opstart project

  Contacteer ons via het formulier of per mail en stuur ons eventueel al jouw contract mee. Na een eerste scan nemen wij contact met je op om een aantal gerichte vragen te stellen. Zo kunnen wij maximaal rekening houden met jouw bedenkingen, eventuele bezwaren en wensen. 

 • Wij gaan aan de slag

  Binnen 48 uur krijg je van ons een praktische analyse van je contract met highlights voor alle aandachtspunten, uitleg in de tekstballonnen in de kantlijn en suggesties voor eventuele aanpassingen. 

 • Afsluiten project

  Zodra voor jou alles duidelijk is en jouw contractpartij het herziene contract aanvaardt, kunnen wij indien gewenst de digitale handtekening verzorgen. Je ontvang van ons een ereloonstaat van €400 excl. BTW. Eventuele meerwerken die niet vooraf gesignaleerd werden, worden niet aangerekend. Lees hier de algemene voorwaarden van onze contract review dienstverlening. 

 • Beperken van risico's
 • Een sluitend contract, vóór je tekent
 • Digitale handtekening
Contract_review

Contacteer ons

Interessant voor jou op onze blog

15.09.2021 Bart Van den Brande

Dankzij deze strengere wettelijke betalingstermijnen geraak jij straks sneller betaald

Vanaf begin 2022 worden kleine ondernemers nog beter beschermd in hun onderhandelingen met grotere klanten door de invoering van...

Advies nodig? Contacteer ons gerust!