Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

Externe Cyber Security

Zorg ervoor dat je leveranciers, klanten en andere externen geen zijdeur openen voor cyberaanvallen. Nieuwe en toegenomen verbindingen geven cybercriminelen meer mogelijkheden om in jouw bedrijf in te breken. Malware blijft een populaire manier om derden te manipuleren en toegang te krijgen tot je bedrijfsnetwerken. Goede afspraken rond beveiligingsmaatregelen met al de bedrijven en personen die met je netwerk verbonden zijn, zijn dus cruciaal.

externe cyber security

Leveranciers

Voordat je een samenwerking start met een leverancier, is het belangrijk om te bepalen hoe de geldende regelgeving van invloed is op de geleverde diensten, welke wettelijke verantwoordelijkheden van toepassing zijn en hoe de leverancier deze wettelijke verantwoordelijkheden naleeft.

Zo werken we bijvoorbeeld steeds meer in de Cloud. Op basis van een studie van de Europese Commissie (Study on the economic detriment to Small and Medium-sized Enterprises Arising from Unfair and Unbalanced Cloud Computing Contracts – 04/11/2019) komen we tot volgende vaststellingen:

  • veel bedrijven hebben onvoldoende juridische en technische kennis
  • er bestaat onduidelijkheid over de verschillende verantwoordelijkheden waardoor bedrijven een zwakke onderhandelingspositie hebben
  • bedrijven ondervinden problemen met de snelheid van de dienstverlening, de beschikbaarheid en de continuïteit
  • er is weinig tot niets geregeld met betrekking tot de vertrouwelijkheid, veiligheid en integriteit van de bedrijfsgegevens

Het is dus van belang om contracten met je IT-leveranciers, die overigens zelf een doorgedreven verplichting hebben inzake cyberveiligheid, grondig te laten nakijken, te laten heronderhandelen met kennis van zaken en hierover de juiste juridische communicatie op te zetten zodat de betrokken onderneming zo maximaal mogelijk gedekt is tegen cybercriminaliteit, datalekken etc. 

Uiteraard eindigt het leveranciersrisico niet bij het opstellen van een contract. Periodieke contract reviews en voortdurende controle op basis van de meest actuele wettelijke vereisten of andere (industrie)normen zijn essentieel. 

Hoe wij jou kunnen helpen

Sirius Legal heeft een ruime ervaring in volgende zaken: 

  • Uitvoeren van een due diligence van je leveranciers
  • Nazicht en ondersteuning in onderhandeling van je contracten
  • Opstellen van contracten met je leveranciers
  • (Periodieke) reviews van contracten

Boek meteen een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Meer over cyber security


Cyber Security Impact Assessment

Cyberveilig ondernemen start met een Impact Assessment van jouw bedrijf. Ontdek hier onze gedetailleerde en efficiënte werkwijze.


Cyber security verbetertraject met de steun van Vlaio

Wij zijn erkend partner van VLAIO in hun cyber security verbetertrajecten. Met dit prachtig initiatief subsidieert Vlaio maar liefst 45% van jouw projectkost. Ontdek er hier meer over.


Cyber Verzekering

Valt een cyberincident onder de dekking van de algemene BA-polis? Of neem je best een aparte cyberrisico-polis?


Incident Management

Wat als er dan toch een veiligheidsincident is? Hoe ga je dan te werk met je Response Management?


Interne Cyber Security

Informeer je personeel hoe ze veilig kunnen omgaan met data en tools en voorzie in de nodige arbeidsrechtelijke documenten.

Vragen over externe cyber security? Contacteer ons en we helpen je zo snel mogelijk verder.