Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

Cyber security verbetertraject met de steun van Vlaio

Cyberveiligheid moet bij elke bedrijfsleider hoog op de agenda staan. In een digitale omgeving moet je je producten en diensten nu eenmaal veilig kunnen leveren. Wie de volgende jaren nog wil meespelen, zal zijn bedrijf digitaal moeten beveiligen en een digitaal vertrouwen uitstralen. Wij vertellen je graag hoe je best te werk gaat en kan genieten van de steun van Vlaio. 

Cyberveiligheid is een wettelijke verplichting 

Cyberveiligheid is zeker niet alleen een verkoopsargument. Het is hoe langer hoe meer een essentiële wettelijke verplichting om als bedrijf cyberrisico’s af te dekken. Gartner voorspelt dat 75% van de CEO’s in 2024 persoonlijk verantwoordelijk zullen gehouden worden voor ‘Cyber-Physical Security Incidents’. Zo’n incidenten brengen veel miserie met zich mee: schade-eisen, strafrechtelijke geldboetes, administratieve geldboetes, kosten voor de onderneming, reputatieschade, … 

Kom dus op tijd in actie. Een cyberrisico is geen probleem dat je pas oplost als het zich stelt. Kies voor een preventieve en actieve risicobenadering en schiet vandaag nog in actie! 

Vlaio cyber security verbetertraject

VLAIO voorziet in verbetertrajecten om de cyberveiligheid van KMO’s op peil te brengen. Met dit prachtig initiatief subsidieert Vlaio maar liefst 45% van jouw projectkost. We zijn dan ook trots erkend partner te zijn van Vlaio in samenwerking met onze technische partner BA nv. 

Voor elk bedrijf gaan we voor een unieke multidisciplinaire aanpak. Naast de technische en organisatorische aandachtspunten hebben wij een bijzondere focus op het juridisch risicomanagement van je onderneming. Enkel zo ben je optimaal voorbereid voor de toekomst. Deze aanpak is uniek in de markt en vind je bij geen enkele andere erkende partner terug. 

In een mum van tijd maken wij van jouw bedrijf een veilige digitale onderneming en een betrouwbare partner voor je klanten en leveranciers.

Wat houdt dit Vlaio verbetertraject precies in?

In dit verbetertraject doorlopen we samen 3 grote fases, afgestemd op de eigen specifieke behoeften van jouw bedrijf:

 • CHECK: Wij maken samen met jou een stand van zaken en bepalen op basis van een menukaart welke relevante audits nodig zijn. Zo bepalen we concreet jouw noden en prioriteiten. 
 • ACT/PLAN: Wij gaan aan de slag met een inventaris, risico-analyse en plan van aanpak. Vervolgens kunnen we samen aan de slag met een concreet actieplan.
 • DO: Je krijgt begeleiding bij de uitvoering van herconfiguraties, aansturen van je (ICT-) leveranciers, aankoopdossiers, aanlevering van policies, uitschrijven van procedures, de opzet/aanlevering van open source tools, etc. 

Na dit traject ben je helemaal up-to-date. Dat is leuk voor even natuurlijk, maar cyberveiligheid is een never-ending-story. Daarom bieden we optioneel een permanent verbeterproces aan met een helpdesk, zodat je je processen kan blijven optimaliseren.

Kostprijs en wie komt in aanmerking?

Vlaio voorziet in een subsidie van 45% van de totale kost van zo’n traject. 55% is voor eigen rekening, maar dit is uiteraard in te brengen als beroepskost.

 • Het basispakket bedraagt € 28.820,00 (excl. btw), waarvan je zelf € 15.851,00 (excl. btw) betaalt. 
 • Voor kleinere ondernemingen is er een light pakket, aan een lagere kostprijs van € 15.140,00 (excl. btw), waarvan je zelf € 8.327,00 (excl. btw) betaalt.

Voor meer informatie mag je gerust ons uitgebreid infodocument opvragen. Stuur daarvoor een mailtje naar roeland@siriuslegal.be.  Liever meteen even kennismaken? Je kan steeds een gratis gesprek inboeken met onze cyber security expert Roeland Lembrechts.

Op de website van Vlaio kan je controleren of jouw bedrijf in aanmerking komt voor een Vlaio subsidie.

Meer informatie over dit verbetertraject?

Wat mag je verwachten van deze investering? 

 • Je boekt op basis van een uitgebreide risicoanalyse én concrete implementatie snelle en impactvolle resultaten op het gebied van je informatieveiligheid. En dit zowel op technisch, organisatorisch als juridisch vlak.
 • Cyberveiligheid zal voor jouw bedrijf nauwelijks nog geheimen kennen.
 • Je hebt de tools in handen om permanent je cyberveiligheid op te volgen en zo nodig te updaten. Je blijft daarbij permanent zelf in de driver-seat.
 • Je kan aan klanten, leveranciers, overheden en andere derden aantonen dat je onder de vlag van dit Vlaio-traject een betrouwbare partner bent die op kwalitatieve wijze geïnvesteerd heeft in haar cyberveiligheid. 
We hebben allemaal een brandverzekering, bedrijfsgebouwen zijn beveiligd tegen inbraak, bedrijfsgeheimen bewaren we in een kluis, ... Vreemd genoeg trekken bedrijven, en vooral KMO’s, die lijn niet door naar hun databeleid. Roeland Lembrechts
 • Met de steun van Vlaio
 • Uniek traject: tech + legal
 • Snel je risico's beperken

Meer over cyber security op onze blog

23.10.2023 Roeland Lembrechts

De nieuwste ontwikkelingen van de Cyber Resilience Act: wat een CISO moet weten

Europa heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten op het gebied van wetgevingsinitiatieven betreffende cyberveiligheid. Zowel ...

27.02.2023 Bart Van den Brande

Cyberrisico’s voorkomen met gepaste technische en organisatorische maatregelen is ook een plicht onder GDPR

Cyberrisico’s zijn een steeds groter wordende bedreiging voor bedrijven van alle groottes en in alle sectoren. Om je ...

30.01.2023 Roeland Lembrechts

Nieuwe klokkenluidersregeling in België: een safe harbour voor ethische hackers

Je moet het al tussen de regels door lezen, maar met de nieuwe klokkenluiderswetgeving van 28 november 2022 is er een ommekeer ...

Video Vlaio cybersecurity verbetertrajecten
13.09.2022 Roeland Lembrechts

Vlaio Cyber Security verbetertrajecten voor KMO’s

VLAIO voorziet in verbetertrajecten om de cyberveiligheid van KMO’s op peil te brengen. Met dit prachtig initiatief ...

08.09.2022 Roeland Lembrechts

Cyberstalking & trolling: hoe krijg je online pestkoppen klein?

Het internet is een virtuele weerspiegeling van onze maatschappij, en daarbij horen helaas ook de minder fraaie kanten van de ...

Video
02.06.2022 Roeland Lembrechts

4 tips om snel te starten met Cyber Security

Cyber security moet bij elke onderneming hoog op de agenda staan. Het is uiterst belangrijk om je producten en diensten veilig ...

Meer over cyber security


Cyber Security Impact Assessment

Cyberveilig ondernemen start met een Impact Assessment van jouw bedrijf. Ontdek hier onze gedetailleerde en efficiënte werkwijze.


Cyber Verzekering

Valt een cyberincident onder de dekking van de algemene BA-polis? Of neem je best een aparte cyberrisico-polis?


Externe Cyber Security

Zorg ervoor dat je leveranciers of klanten geen zijdeur openen voor cyberaanvallen. Maak goede afspraken met alle bedrijven en personen die aan je bedrijf verbonden zijn. 


Incident Management

Wat als er dan toch een veiligheidsincident is? Hoe ga je dan te werk met je Response Management?


Interne Cyber Security

Informeer je personeel hoe ze veilig kunnen omgaan met data en tools en voorzie in de nodige arbeidsrechtelijke documenten.

Interesse in een cyber security verbetertraject? Contacteer ons!