Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

Vlaio Cyber Security verbetertrajecten voor KMO’s

Leesduur: 2 minuten

VLAIO voorziet in verbetertrajecten om de cyberveiligheid van KMO’s op peil te brengen. Met dit prachtig initiatief subsidieert Vlaio maar liefst 45% van jouw projectkost. We zijn dan ook trots erkend partner te zijn van Vlaio in samenwerking met onze technische partner BA nv. 

Voor elk bedrijf gaan we voor een unieke multidisciplinaire aanpak. Naast de technische en organisatorische aandachtspunten hebben wij een bijzondere focus op het juridisch risicomanagement van je onderneming. Enkel zo ben je optimaal voorbereid voor de toekomst. Deze aanpak is uniek in de markt en vind je bij geen enkele andere erkende partner terug. 

In een mum van tijd maken wij van jouw bedrijf een veilige digitale onderneming en een betrouwbare partner voor je klanten en leveranciers.

Relevant blogartikel

Sirius Legal en BA NV zijn trotse partner van Vlaio om jouw onderneming cyberveilig te maken

Transcript
An Haenen: Vlaio voorziet in cybersecurity verbetertrajecten voor kmo’s. Zij subsidiëren maar liefst 45 procent van de projectkost van zo’n project, wat eigenlijk wel fantastisch is. Wij zijn met Sirius Legal heel blij erkend partner te zijn van Vlaio en begeleiden KMO’s in zo’n trajecten. Kan je daar misschien een woordje uitleg over geven hoe dat dat precies in zijn werk gaat?
 
Roeland Lembrechts: Wij zijn inderdaad erkende dienstverlener, als juridische partner, wat natuurlijk een beetje de vreemde eend is in de bijt. Vlaio heeft negen dienstverleners erkend om de maturiteit bij de Vlaamse kmo te verbeteren. En wij doen dat nu samen met BA nv, als onze technische partner, voorzien wij zo’n traject. Wat voorziet zo’n traject? Dat is uiteraard, en dat is onze unique selling proposition, dat is de combinatie van enerzijds een hele technische implementatie, maar dan ook de focus van het juridische aspect natuurlijk én dus het juridische, het organisatorische én het technische aspect, zodat cyberveiligheid doordrongen is in alle lagen van van je onderneming.
 
Nu, heel concreet hebben wij daarin vier verschillende fases. Wij gaan eerst kijken bij de ondernemingen.
Wat is de stand van zaken? Wij gaan een soort nulmeting maken uiteraard. Dat is dan eerste audit. Om dan samen met die onderneming een menukaart voor te stellen en te zeggen van bon, wat zijn voor u de prioriteiten? Waar kunnen we voor u nu effectief een implementatie doen? Dus het traject stopt niet bij het wijzen met het vingertje: dat is niet in orde. Maar we gaan nadien effectief actief zaken aanleveren. Vanuit de juridische kant zijn dat juridische documenten, zijn dat policies. Wij gaan mee de aankoopdossiers begeleiden van eventuele nieuwe IT implementaties en vanuit de technische kant worden er open source tools voorzien, gaan er eigen implementaties voorzien worden en dus gewoon op basis van die menukaart natuurlijk. En het ideale is dat u een korting krijgt van 45 procent op de normale marktwaarde van zo’n traject. Ik zou zeggen doe het allemaal zeker natuurlijk. Ik denk dat het een uitgelezen kans is om daarop in te springen, want ooit zal je het sowieso nodig hebben.
 
An Haenen: Dat denk ik ook. Als ik de actualiteit een beetje in de gaten houd, dan kan je er maar beter werk van maken. Dank je wel, Roeland.
Sirius Shop

Interessant voor jou in onze webshop

  • Risk Assessment met interviews
  • Juridische inventaris en documentatie
  • 3u coaching en advies

Deze legal Quickscan is een cruciale eerste stap naar cyberveiligheid voor jouw bedrijf.

meer
  • Onmiddellijke beschikbaarheid
  • Pragmatisch EHBO advies
  • Jarenlange ervaring in cyber security

Je bent gehackt? Wat nu? Laat je bijstaan door échte specialisten met jarenlange ervaring in cyber security en gegevensbescherming.

meer
  • Eerste hulp bij een datalek
  • Crisisoverleg via videocall

Snelle en professionele on the spot eerste hulp bij datalekken door échte specialisten met jarenlange ervaring.

meer
Sirius Talks

Ook interessant voor jou

4 tips om snel te starten met Cyber Security

Kijktijd: 4:05

Hoe vermijd je juridische problemen met NFT's en crypto's?

Kijktijd: 3:59

Alles over cyber security


Cyber security verbetertraject met de steun van Vlaio

Wij zijn erkend partner van VLAIO in hun cyber security verbetertrajecten. Met dit prachtig initiatief subsidieert Vlaio maar liefst 45% van jouw projectkost. Ontdek er hier meer over.


Cyber Security Impact Assessment

Cyberveilig ondernemen start met een Impact Assessment van jouw bedrijf. Ontdek hier onze gedetailleerde en efficiënte werkwijze.


Cyber Verzekering

Valt een cyberincident onder de dekking van de algemene BA-polis? Of neem je best een aparte cyberrisico-polis?


Externe Cyber Security

Zorg ervoor dat je leveranciers of klanten geen zijdeur openen voor cyberaanvallen. Maak goede afspraken met alle bedrijven en personen die aan je bedrijf verbonden zijn. 


Interne Cyber Security

Informeer je personeel hoe ze veilig kunnen omgaan met data en tools en voorzie in de nodige arbeidsrechtelijke documenten.


Incident Management

Wat als er dan toch een veiligheidsincident is? Hoe ga je dan te werk met je Response Management?