Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

AI en Machine Learning

Het gebruik van Artificial Intelligence en machine learning, vaak voor de verwerking van big data stromen, brengt heel wat juridische vragen met zich mee inzake intellectuele eigendom, databankrecht, licentieovereenkomsten, databescherming en GDPR, … De Europese unie werkt bovendien aan een verordening die regels zal opleggen voor het ethisch en veilig omgaan met élké nieuwe AI-toepassing.

AI en Machine learning

Onze multidisciplinaire groep van professionals heeft jarenlange ervaring en ruime expertise in de juridische aspecten van de brede internet en technologiewereld. Wij staan cliënten bij die actief zijn in software development, app development, web building, IT consultancy en online marketing. Ons team wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze en gerespecteerde in de markt en wij zijn vaste partner van vakorganisaties zoals de Federatie van Webbouwers (Feweb), e-business federatie Becom en De Belgische Associatie voor Marketing BAM en van specifieke AI-organisaties als de EU AI Alliance, een Europese denktank over AI in de schoot van de Europese Commissie, of de Nederlandse Vereniging voor AI en Robotrecht, waar we vooralsnog het enige Belgische lid zijn.

Ons team werkt bovendien constant aan technische kennis en skills en aan specifieke kennis over AI en Machine Learning. Onze Managing Partner Bart is, precies om die sectorkennis, een veelgevraagde gastspreker aan universiteiten en hogescholen en op tal van events en congressen inzake databescherming, nieuwe technologie, e-commerce en aanverwante materies. Ons team schoolt zich bovendien permanent bij in opleidingen als “Law, cognitive technologies and artificial intelligence” aan de Brussels School of Competition, “Coding for lawyers” aan IIR in Amsterdam of “Smart Cities Law” aan de EADA in Barcelona.

Vragen over AI? Contacteer ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Onze sectorkennis, gecombineerd met onze specifieke juridische knowhow in Artificial Intelligence en Machine Learning stelt ons in staat je bij te staan met gepast voorafgaand advies in contractonderhandelingen, deals en eventuele rechtszaken. Je kan bij ons terecht voor alle vragen over joint ventures of (tijdelijke) vennootschappen voor het beheer van uw projecten, financieringsprojecten, intellectuele eigendom en licentiecontracten, advies rond aansprakelijkheid bij het inzetten van AI, bijvoorbeeld in het kader van autonomous vehicle projecten, informatie- en communicatietechnologie, gegevensbescherming en GDPR, databankwetgeving, cyber security en data breaches…

Ook relevant voor jou


Blockchain en cryptocurrencies

Heel wat beleggers zetten hun eerste stappen in de cryptowereld en heel wat bedrijven pikken op hun beurt hun graantje mee van de crypto-hype. Dat verloopt niet altijd zonder slag of stoot… 


Smart Cities

Een “smart city” samenlevingsmodel is een van de grootste uitdagingen voor onze steden in de 21ste eeuw. Fenomenale projecten waarvoor een juridische validatie zeker niet mag ontbreken. 

Vragen over AI of blockchain? Contacteer ons, wij helpen je graag verder!