Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

Blockchain en cryptocurrencies

Blockchain en cryptocurrencies zijn een very hot topic. Heel wat beleggers wagen zich aan een stapje in de cryptowereld en heel wat bedrijven pikken op hun beurt hun graantje mee van de crypto-hype. We hielpen de voorbije jaren bedrijven die actief zijn als owner van crypto ATM’s, aanbieders van cryptowallets, beleggingsadviseuren, crypto exchanges, … De wereld van Bitcoin en aanverwanten kent voor ons dan ook weinig juridische geheimen.

We kennen overigens ook de andere kant van de medaille. De wereld van de cryptomunten kent ook zijn donkere kant, met heel wat fraude, oplichting, witwaspraktijken en jammer genoeg veel beleggers die op een bepaald ogenblik vaststellen dat ze hun vertrouwen in de verkeerde handen hebben gelegd. Ook daar weet ons team raad mee, aarzel dus niet om contact te nemen als je je in die situatie bevindt. Je bent niet de eerste en je zal ook niet de laatste zijn…

Wat doet Sirius Legal in blockchain en cryptocurrencies? Wel, Sirius Legal is als enige Belgische advocatenkantoor lid van het eerste Europese Blockchain netwerk Polish Blockchain and New Technology Chamber of Commerce. Bart Van den Brande is bovendien als enige Belgische advocaat erkend als arbiter in geschillen tussen bedrijven inzake het gebruik van blockchain technologie binnen de arbitrageafdeling van de Polish Blockchain and New Technology Chamber of Commerce, het enige overkoepelende Europese arbitrageorgaan in blockchain. Bovendien is Sirius Legal lid van de blockchain werkgroep binnen ons internationaal netwerk van advocatenkantoren Consulegis, samen met een tiental advocatenkantoren uit Europa, de VS en Azië.

Onze vergaande technische kennis van blockchain technology en cryptocurrencies, gekoppeld aan ons sterk netwerk in Zwitserland, Malta, Hong Kong en de VS, laat ons toe om cliënten bij te staan bij een veelheid aan juridische vragen gerelateerd aan:

  • Initial Coin Offerings of ICO’s in België of in het buitenland
  • fiscaal advies en internationale tax planning
  • joint ventures of (tijdelijke) vennootschappen voor het beheer van uw projecten
  • de financieelrechtelijke implicaties en beperkingen verbonden aan cryptocurrencies in België, Europa en daarbuiten
  • intellectuele eigendom
  • databescherming en GDPR, databankwetgeving
  • aansprakelijkheid en verzekering
  • cyber security en data breaches

Vragen over blockchain of cryptocurrencies?

Ook relevant voor jou


AI en Machine Learning

Hoe ga je ethisch en veilig om met AI toepassingen en machine learning? Nieuwe technologieën zorgen voor nieuwe juridische uitdagingen, wij denken graag met met je mee! 


Smart Cities

Een “smart city” samenlevingsmodel is een van de grootste uitdagingen voor onze steden in de 21ste eeuw. Fenomenale projecten waarvoor een juridische validatie zeker niet mag ontbreken. 

Vragen over Blockchain of cryptocurrencies? Wij helpen je graag verder!