Ja, wij hebben een webshop 😉.

Ben je op zoek naar juridisch advies of het betere maatwerk voor je contracten of policies? Check ons aanbod!

Smart Cities

De verschuiving naar een “smart city” samenlevingsmodel is een van de grootste uitdagingen voor onze steden in de eenentwintigste eeuw. Steden moeten gebruik kunnen maken van de kansen die de technologie hen biedt zodat ze uitgerust zijn om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan en innovatieve en efficiënte oplossingen te bieden voor de groeiende behoeften van hun burgers en bedrijven. Denk daarbij aan infrastructuur, transport, consumptiegoederen, water- en stroomvoorziening, communicatie, gezondheid en onderwijs.

smart_cities

Sirius Legal legt zich al enkele jaren specifiek toe op Smart City projecten. Wij stonden in 2016 mee aan de wieg van een internationaal collectief van advocatenkantoren in Europa dat zich specifiek toelegt op het begeleiden en bijstaan van bedrijven en overheden over de ganse wereld in Smart City projecten.

Bart Van den Brande is voor Sirius Legal Member of the Board van Smart Cities Law Firms. Bart behaalde bovendien in 2016 een certificaat in Smart City Law aan de gerenommeerde EADA Business School in Barcelona.

Onze zeer specifieke expertise stelt ons in staat om hoogstaande fiscale en juridische diensten te bieden aan alle partijen die betrokken zijn bij smart city initiatieven. De ervaring die we hebben in alle juridische aspecten van dit soort projecten maakt van ons de gepaste partner voor bedrijven én overheden: intellectuele eigendom, bescherming van persoonsgegevens, databankrecht, fiscaal en financieel recht, vennootschapsrecht, contracten- en handelsrecht, telecommunicatieregelgeving en bestuursrecht.

Contacteer ons gerust met al je vragen over:

  • het ontwerp, de voorbereiding en implementatie van plannen, ontwikkelingsprogramma’s
  • pilot tests en projecten,
  • strategische allianties en publiek-private partnerschapsovereenkomsten, joint ventures of (tijdelijke) vennootschappen voor het beheer van het project, financieringsprojecten,
  • milieurecht en klimaatverandering
  • intellectuele eigendom en licentiecontracten
  • management en corporate governance in smart city projecten
  • informatie- en communicatietechnologie
  • gegevensbescherming en GDPR 

Werk je aan een Smart City project? Laat ons eens kennismaken?

Ook relevant voor jou


AI en Machine Learning

Hoe ga je ethisch en veilig om met AI toepassingen en machine learning? Nieuwe technologieën zorgen voor nieuwe juridische uitdagingen, wij denken graag met met je mee! 


Blockchain en cryptocurrencies

Heel wat beleggers zetten hun eerste stappen in de cryptowereld en heel wat bedrijven pikken op hun beurt hun graantje mee van de crypto-hype. Dat verloopt niet altijd zonder slag of stoot… 

Juridisch advies nodig voor jou Smart City project? Contacteer ons gerust!