De Kansspelcommissie laat van zich horen: gecoördineerde inval bij alle Oost-Vlaamse speelhallen

We kondigden in het verleden al herhaaldelijk aan dat de kansspelcommissie harder zou optreden tegen illegale activiteiten in de kansspelwereld.  Daar waar heel wat aandacht de voorbije maanden uitging naar de online wereld, waar alle niet-vergunde websites door de kansspelcommissie systematisch worden opgespoord en op een lijst van verboden sites worden geplaatst, laat de KSC nu ook zien dat zij in de fysieke wereld even hard wil optreden tegen inbreuken op de kansspelwetgeving en andere wettelijke verplichtingen.

In een gecoördineerde actie met de federale politie, werd afgelopen weekend een controle uitgevoerd bij alle speelhallen in Oost-Vlaanderen.

De politie en de KSC controleerden o.m. of er geen minderjarigen aanwezig waren, of er geen spelers aanwezig waren met een verbod om speelhallen te betreden, of alle aanwezigen geldig geregistreerd waren, enz.  ook de correcte werking van de gokautomaten en hun software werd gecontroleerd.  De aanwezige politie voerde daarnaast een aantal standaard identiteitscontroles uit en controleerde blijkbaar ook op de naleving van het rookverbod en op zwartwerk.

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat enkele zalen niet aan alle regels voldeden, maar gelukkig voor het imago van de sector werden geen zware inbreuken vastgesteld.  Volgens een van de controleurs die geïnterviewd werd in een artikel in De Standaard zullen drie zalen een sanctie opgelegd krijgen.

Deze controle ligt in de lijn van de controleactiviteiten die de KSC en de Federale Politie al langer uitoefenen op illegale pokertornooien en andere niet-vergunde kansspelen.

Het is duidelijk dat aanbieders van kansspelen tegenwoordig beter niet over één nacht ijs gaan en zich goed informeren over hun rechten en plichten.  Dat geldt zowel voor hun aanwezigheid online, als voor de door hen gevoerde reclame als voor hun dagelijkse uitbating in hun casino’s en speelhallen.  Voor wie vandaag nog zonder vergunning pokertornooien of gokspelen wil aanbieden, mag de boodschap duidelijk zijn: de overheid neemt de controles op de sector ernstig en wie niet binnen de lijntjes kleurt zal bestraft worden.

Sirius Legal blijft de sector bijstaan met advies in fiscaliteit, reclame- en consumentenrecht, vergunningen en alle ondersteunende diensten zoals arbeidsrecht, vennootschapsrecht, commerciële contracten, immobiliën, bijstand bij administratieve klachten en strafklachten,…

Meer info en contactgegevens voor een eerste vrijblijvend gesprek vindt u op onze website onder “kansspelen”