Coronacrisis: juridische FAQ en helpdesk

Neen, wij gaan met Sirius Legal de komende weken niet de “corona marketingtour” op. Tegen wil en dank zijn wij de afgelopen weken een helpdesk geworden van heel wat ondernemingen in nood. Die uitdaging gaan we graag aan en nemen we ook heel serieus.

De impact van de Coronacrisis is immens. Dat zien en lezen we elke dag in de pers, maar merken we ook aan de vragen die we nu dagelijks ontvangen van ondernemers.

Coronacrisis juridische FAQ

Voor onze cliënten, partners en volgers hebben we een FAQ samengesteld als engine voor eerstelijnsadvies.
Je vindt er een 60-tal vragen en antwoorden, die we regelmatig van een update voorzien en ook verder uitbreiden. We schetsen een aantal voorbeelden:

  • Contractuele relaties: wat met contracten die niet meer nageleefd kunnen worden? Een leverancier die niet meer levert? Is de Coronacrisis nu eigenlijk overmacht?
  • E-Commerce: wat met vertraagde leveringen? met welke voorwaarden moet ik rekening houden wanneer ik mijn producten nu ook online wil verkopen?
  • Fiscale steunmaatregelen: op welke steunmaatregelen van de overheid kan ik rekenen?
  • GDPR en privacy: moet ik mijn werknemers op de hoogte brengen van specifieke regels betreffende gegevensverwerking en corona? Hoe kunnen mijn werknemers GDPR-conform van thuis werken?
  • Intellectuele eigendom: kan ik nog een merkregistratie indienen bij een merkenbureau?
  • Proceduremaatregelen: zijn de rechtbanken nu eigenlijk nog open? Kan ik nog een nieuwe procedure starten voor de rechtbank?
  • Vennootschapsrecht: kan de Raad van Bestuur virtueel gehouden worden?
  • Verzekerbaarheid: zijn de verliezen die ik aan het lijden ben eventueel verzekerd?

Coronacrisis FAQ

Daarnaast is er nu ook onze Corona helpdesk met een team van 3 ervaren advocaten die dag in dag uit voor je klaar staan.
Sirius Legal is vandaag toegankelijker dan ooit: call/mail/zoom us, maar blijf vooral in je kot!

Roeland Lembrechts

roeland@siriuslegal.be 0494/23 49 83

Bart Van den Brande

bart@siriuslegal.be 0486/90 19 31

Sophie Vercraeye

sophie@siriuslegal.be 0497/25 92 31