Sirius Legal is trotse legal partner voor de Nederlandse Kamer van koophandel voor België en Luxemburg

Sirius Legal viert deze maand zijn tiende verjaardag (en daar zijn we best trots op).  In de voorbije tien jaar hebben we heel wat juridische watertjes doorzwommen en intussen zijn we erg actief in heel wat rechtsdomeinen zoals intellectuele eigendom, e-commerce, gegevensbescherming, internetrecht, consumentenbescherming en reisrecht, om er maar enkele te noemen.

Eén steeds terugkerende factor in onze reis de voorbije 10 jaar is onze band met Nederland.  Vlaanderen en Nederland zijn nauw met elkaar verweven en dat zien wij steeds opnieuw weerspiegeld in onze praktijk.  Heel wat Nederlandse bedrijven zijn op zoek naar juridisch advies voor hun Belgische activiteiten en ook steeds meer Vlaamse ondernemers trekken hun stoute schoenen aan en trekken de grens over om nieuwe markten uit te bouwen.  

Een belangrijk aandeel van onze dossiers heeft dan ook een cross-border link.  We houden er om die reden ook zeer nauwe relaties op na met een aantal Nederlandse advocatenkantoren én hebben al enkele jaren het geluk om een -intussen weliswaar aardig geïntegreerde- Noorderbuur in ons team te hebben in de persoon van Marinus Vromans.

Het doet ons tegen die achtergrond dan ook bijzonder veel genoegen om te melden dat de Nederlandse Kamer van koophandel voor België en Luxemburg NKVK Sirius Legal gekozen heeft als exclusieve juridische partner. 

Samen met NKVK willen we vanaf nu zorgen voor sterk juridische advies voor Nederlandse bedrijven in België en voor Belgische ondernemers in Nederland.  We voorzien in die context opleidingen en vormingen, eerstelijnsadvies op maat, voorbeeldcontracten en informatiefiches  en vooral ook veel enthousiasme en energie om ondernemers bij te staan in hun dagelijkse uitdagingen.

Erik Schroeven, Algemeen Directeur van NKVK ziet het partnership als volgt:

“ In dit bijzonder jaar horen we van Nederlandse MKBers dat ze erg veel interesse hebben om hun business uit te breiden naar de BElux.
Dankzij ons partnership met Sirius Legal kunnen onze leden zich focussen op de ontwikkeling van hun business en staat Sirius Legal
hen bij met juridische antwoorden, want zeg nu zelf … dat heb je liever toch allemaal ”helder”.

Wij kijken alvast uit naar de verdere samenwerking en hebben voor 2020 nog 3 webinars op het programma staan:

Partnership_NKVK